Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melomakarona

Melomakarona
Melomakarona
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt is minden Karácsonykor meg kell csinálnom, hiszen enélkül nincs karácsonyi asztal. Nekem ez túl édes. Egy darabot megeszek, és teljesen eltelít.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A sziruphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Robotgéppel összedolgozzuk az olajat, az olvasztott teavajat. Hozzáadjuk a sört, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt narancs héját. A liszthez hozzákeverjük a szódát és a sütőport, majd ezt lassan hozzáadagoljuk a léhez, míg tésztává nem áll össze (nagyon olajos a tészta). Hüvelykujjnyi formákat csinálunk belőle, és megsütjük.
  2. A sziruphoz a meleg vízbe beletesszük a mézet és a cukrot, kb. 5 percig főzzük.
  3. A kihűlt sütiket a meleg szirupba beleforgatjuk. Benne hagyjuk pár percig, hogy megszívják magukat a sziruppal. Amíg meleg a szirup, könnyebben szívják magukat. (Én a szirupot mindig újra melegítem, amikor kihűl.) Sajnos a szirupozás része elég pepecs munka.
     
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 080
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

angica0901

Mióta szakács: 2011.12.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mézszirupos-fűszeres keksz, fűszeres-mézes aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1545
napraforgó olaj 5 dl
teavaj 225 g
sör 2.5 dl
fahéj 1 tk
szegfűszeg 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 1 tk
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
finomliszt 100 dkg
cukor 3 bögre
méz 7.5 dl
víz 7.5 dl