Nosalty Logó

Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ezen a képen: Csokis-meggyes süti Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 3044 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 173 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 760 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3044 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, s aztán adagonként beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tortakeretbe (38x26 cm) elsimítjuk a tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  5. Még langyosan lehúzzuk a tésztát a sütőpapírról, majd kiterítve hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez

  1. A meggybefőttről teljesen lecsurgatjuk a levét egy lábasba. A meggyet félretesszük.

A krémhez

  1. A meggylevet, a likőrt és 1 dl tejszínt felforralunk. A másik dl tejszínben csomómentesre elkeverjük a pudingport, és a forró lébe öntjük. Folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  2. A kész krémet kihűtjük.
  3. A tésztalapot kettévágjuk. Az alsó félre rákenjük a kihűlt krémet, amibe belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket.
  4. A másik lapot megfordítjuk, így felül lesz a sima, egyenletes része. A lapot enyhén a meggyes krémhez nyomkodjuk.

A csokoládémázhoz

  1. Egy tálba mérjük a csokoládét és a szőlőmagolajat, és mikróban 1 perc alatt megolvasztjuk. Elkeverjük.
  2. A tészta tetejére öntjük, és elsimítjuk rajta.
  3. Egy-két órára hűtőbe tesszük megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11684
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Régóta motoz a fejemben, hogy valami ilyesmit sütnék. A gondolatot biztosan a mézes krémes indította el. Próbából most csak ekkora mennyiséget készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megcsináltam dupla adaggal, nagy, 28 centis tortaformában, fantasztikus lett! A kollégan?k mind oda voltak érte :) Köszönet a receptért.

Évi néni

Köszönöm a vb bizalmat és.hogy értesítettél róla. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!