r
Nosalty Logó

Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta

NS
Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

916
Kalória
54.1g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
220.4g
Víz
191.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.3 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11764.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3462 mg
  • Nátrium
    5059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd gépi habverővel felverjük az egészet, csomómentesre.
  2. 20 darab palacsintát kisütünk.

Töltelék

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lábosba a zsírt beledobjuk, megdinszteljük a hagymát (ízlés szerint egy kis kanál pirospaprikával meghintjük).
  2. A húst belekeverjük a hagymába, fedő alatt néhányszor megkeverve készre pároljuk. Közben, ha a vizet elfövi, akkor pótoljuk, hogy maradjon szaftja. Víz helyett esetleg egy kis paradicsomszószt is lehet belekeverni. Sóval és borssal ízesítjük közben.
  3. Egy tálba a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt belekeverjük az elkészült husiba. Összerottyantjuk.

Egybesütés

  1. Szűrőkanállal 1 evőkanálnyit a palacsintákba töltünk a töltelékből. A megtöltött palacsintát feltekerjük, és egy jénai tálba fektetjük egymás mellé.
  2. Ha egy sor feltekert palacsintát (kb. 10 db) letettünk, akkor a husis töltelékből a palacsintára kenünk egy kis réteget. Majd jöhet még egy már megöltött palacsintasor, és újra töltelék réteg.
  3. A végén a maradék szószt ráöntjük, tejföllel megkenjük, és sajttal megszórjuk.
  4. 200 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg meg nem sül a sajt a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az étel, amire mindig vágyom, csak ritkán készítem el. Általában, ha anyukámmal ketten ténykedünk a konyhában, és tudunk egymásnak segíteni, csakis akkor szoktuk elkészíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek