r
Nosalty Logó

Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta

NS
Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

916
Kalória
54.1g
Fehérje
75.6g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
220.4g
Víz
191.3g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 916 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.3 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11764.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3462 mg
  • Nátrium
    5059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 5495 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Palacsinta

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd gépi habverővel felverjük az egészet, csomómentesre.
  2. 20 darab palacsintát kisütünk.

Töltelék

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lábosba a zsírt beledobjuk, megdinszteljük a hagymát (ízlés szerint egy kis kanál pirospaprikával meghintjük).
  2. A húst belekeverjük a hagymába, fedő alatt néhányszor megkeverve készre pároljuk. Közben, ha a vizet elfövi, akkor pótoljuk, hogy maradjon szaftja. Víz helyett esetleg egy kis paradicsomszószt is lehet belekeverni. Sóval és borssal ízesítjük közben.
  3. Egy tálba a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt belekeverjük az elkészült husiba. Összerottyantjuk.

Egybesütés

  1. Szűrőkanállal 1 evőkanálnyit a palacsintákba töltünk a töltelékből. A megtöltött palacsintát feltekerjük, és egy jénai tálba fektetjük egymás mellé.
  2. Ha egy sor feltekert palacsintát (kb. 10 db) letettünk, akkor a husis töltelékből a palacsintára kenünk egy kis réteget. Majd jöhet még egy már megöltött palacsintasor, és újra töltelék réteg.
  3. A végén a maradék szószt ráöntjük, tejföllel megkenjük, és sajttal megszórjuk.
  4. 200 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg meg nem sül a sajt a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az étel, amire mindig vágyom, csak ritkán készítem el. Általában, ha anyukámmal ketten ténykedünk a konyhában, és tudunk egymásnak segíteni, csakis akkor szoktuk elkészíteni.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...