Nosalty Logó

Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült hortobágyi húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 916 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 5495 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Összesen 166 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 916 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.3 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11764.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3462 mg
  • Nátrium
    5059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 5495 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Elkészítés

Palacsinta

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd gépi habverővel felverjük az egészet, csomómentesre.
  2. 20 darab palacsintát kisütünk.

Töltelék

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. A lábosba a zsírt beledobjuk, megdinszteljük a hagymát (ízlés szerint egy kis kanál pirospaprikával meghintjük).
  2. A húst belekeverjük a hagymába, fedő alatt néhányszor megkeverve készre pároljuk. Közben, ha a vizet elfövi, akkor pótoljuk, hogy maradjon szaftja. Víz helyett esetleg egy kis paradicsomszószt is lehet belekeverni. Sóval és borssal ízesítjük közben.
  3. Egy tálba a tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és ezt belekeverjük az elkészült husiba. Összerottyantjuk.

Egybesütés

  1. Szűrőkanállal 1 evőkanálnyit a palacsintákba töltünk a töltelékből. A megtöltött palacsintát feltekerjük, és egy jénai tálba fektetjük egymás mellé.
  2. Ha egy sor feltekert palacsintát (kb. 10 db) letettünk, akkor a husis töltelékből a palacsintára kenünk egy kis réteget. Majd jöhet még egy már megöltött palacsintasor, és újra töltelék réteg.
  3. A végén a maradék szószt ráöntjük, tejföllel megkenjük, és sajttal megszórjuk.
  4. 200 fokon megsütjük, kb. 20 perc alatt. Amíg meg nem sül a sajt a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11428
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az étel, amire mindig vágyom, csak ritkán készítem el. Általában, ha anyukámmal ketten ténykedünk a konyhában, és tudunk egymásnak segíteni, csakis akkor szoktuk elkészíteni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Palacsinta

Töltelék

Egybesütés

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek