Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült burgonya

Csőben sült burgonya
Csőben sült burgonya
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ami a legjobban megfogott ebben az ételben, hogy bár a legegyszerűbben elkészíthetők közé tartozik, mégis egészen különleges.
A tejszín-szerecsendió-krumpli olyan zseniális keveréket alkot, ami bőven túlmutat egy sima krumpliköreten. Épp ezért ne emlegessük francia rakott krumpliként, mert arról inkább az a vastagra karikázott, tejfölös-tojásos krumpliétel jut eszünkbe, amit akkor csináltak otthon rakott krumpli helyett, ha a kamrából épp kifogyott a kolbász.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Külön egyszemélyes gratin tálkákban érdemes sütni, hogy ha vendégek jönnek, mindenki a sütőből kivéve kaphassa meg a saját adagját anélkül, hogy szét kellene túrni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alakú vagy ovális tál, abba szépen kívülről befelé köralakban rakhatjuk le a szeleteket.
  2. A tejszínt összeöntjük a tejjel, ebben a tűzhelyen kis lángon felolvasztjuk a vajat, reszelünk bele szerecsendiót, fűszerezzük cayenne borssal, sóval és borssal.
  3. Mindezt ráöntjük a krumpliszeletekre, megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  4. Innentől, ha már éhesek vagyunk, tegyük 50 percre 200 fokra előmelegített sütőbe, ha tudunk várni, akkor 2 óráig süssük 120 fokon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 158 103
elküldve: 24
receptkönyvben: 2 177
elkészítve: 69/93
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-06-16 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.06.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nóc
Nóc Wed, 2013-12-25 23:34

Kedves Húsosfazék!

Az elmúlt 1-2 évben már többször elkészítettem ezt a köretet, mert isteni finom!
Ez volt ma a karácsonyi menühöz! :)

Szuszo
Szuszo / Szuszo Fri, 2012-06-22 20:01

Hát még önálló ételnek is kiváló :) Nagyon finom volt a vacsi vele. Köszi a receptet :)

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2012-03-21 15:32

Szia!
Nagyon jól néz ki.
A 4. pontban leírt 2féle sütési mód (hőfok/idő) között végeredményben mi a különbség?
Üdv, WM

linka85
linka85 Thu, 2012-03-08 10:45

Tegnap kipróbáltam.Nagyon-nagyon finom lett. Mindenképpen megmarad állandó köretként az asztalunkon. Annyit változtattam rajta, hogy nem volt itthon gruyere sajt és én a tejszínhez kevertem tömlős krémsajtot. Így is nagyon jó. :) Köszönöm a recept beküldőjének az ötletet.

repaful
repaful Sat, 2011-12-03 09:12

Ma fogom másodjára elkészíteni, mert mind a három Fiúnak nagyon ízlett-)) Nálam is a Férj és a fiatalabbik Fiú nincs oda a csőbensült dolgokért, de erre mindegyik azt mondta, hogy nagyon finom-)) Nekem nem volt idehaza és most sincs tejszínem, de tejjel is tökéletes-)) Köszönöm a receptet.

repaful
repaful Sat, 2011-12-03 09:13

Egyértelműen a többi fűszer mellé-)) Kitalálhattad volna magad is.

cinus79
cinus79 Wed, 2011-02-02 13:33

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett. A férjem, aki amúgy nincs annyira oda a csőben sült dolgokért, még repetázott is belőle!

sziszi01
sziszi01 Mon, 2010-11-15 18:07

Szia! Nagyon fincsi köret, köszi a receptet. Az egész család "elájult" tőle. :-) Sziszi

zsofija
zsofija Sun, 2010-11-07 14:15

Még sül nagyon jól néz ki! Egy kicsit változtattam rajta, tettem közé egy kis zellert csíkokra vágva!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-04 12:42

csak a fokhagymát felejtettem ki... :) már a sütőben van.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 11:37

Sziasztok!
Istenien jól néz ki, biztosan finom is.
Hasonló módon szoktam a karfiolt csinálni, házi füstölt sajttal, 1-2 tojással meglendítve. Próbáljátok ki azt is:)

vebali
vebali Thu, 2009-12-10 19:39

Mai napom megkoronázása volt!Istenien sikerült!!!!! :o)

vebali
vebali Thu, 2009-12-10 19:39

Mai napom megkoronázása volt!Istenien sikerült!!!!! :o)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-10 08:16

Kedves Húsosfazék!

Ezt a burgit biztosan elkészítem, az a kérdésem, milyen sütési módra kell állítani a sütőt (légkeverés, vagy alsó-felső sütés)?

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Tue, 2009-02-03 10:12

Hoppá, ezt későn vettem észre, szóval egy ek vajat szoktam beletenni, hogy még krémesebb legyen, de ezt el lehet hagyni nyugodtan.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2009-01-31 15:29

 
Nagyon gusztusos ez a Csőben sült burgonya, ki is néztem magamnak a holnapi ebédre!
Megírod mennyi vajat kell hozzá felolvasztani?:)

717
burgonya 0.5 kg
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gruyére sajt 20 dkg