r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 718 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 718 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5871.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    2400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1437 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy nagyobb vagy több kisebb tűzálló tálba pakoljuk, félig egymásra fektetve a szeleteket, majd sózzuk. Legjobb a kör alakú vagy ovális tál, abba szépen kívülről befelé köralakban rakhatjuk le a szeleteket.
  2. A tejszínt összeöntjük a tejjel, ebben a tűzhelyen kis lángon felolvasztjuk a vajat, reszelünk bele szerecsendiót, fűszerezzük cayenne borssal, sóval ésborssal.
  3. Mindezt ráöntjük a krumpliszeletekre, megszórjuk az egészet reszelt sajttal.
  4. Innentől, ha már éhesek vagyunk, tegyük 50 percre 200 fokra előmelegített sütőbe, ha tudunk várni, akkor 2 óráig süssük 120 fokon.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 219
  • Össznézettség: 183168
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 27.

Ajánló

Külön egyszemélyes gratin tálkákban érdemes sütni, hogy ha vendégek jönnek, mindenki a sütőből kivéve kaphassa meg a saját adagját anélkül, hogy szét kellene túrni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ami a legjobban megfogott ebben az ételben, hogy bár a legegyszerűbben elkészíthetők közé tartozik, mégis egészen különleges. A tejszín-szerecsendió-krumpli olyan zseniális keveréket alkot, ami bőven túlmutat egy sima krumpliköreten. Épp ezért ne emlegessük francia rakott krumpliként, mert arról inkább az a vastagra karikázott, tejfölös-tojásos krumpliétel jut eszünkbe, amit akkor csináltak otthon rakott krumpli helyett, ha a kamrából épp kifogyott a kolbász. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzászólások (23)

Szintia

  Nagyon gusztusos ez a Cs?ben sült burgonya, ki is néztem magamnak a holnapi ebédre! Megírod mennyi vajat kell hozzá felolvasztani?:)

Szintia

  Elkészítettem, vaj nélkül is fenséges volt!:)

Törölt felhasználó

Hoppá, ezt kés?n vettem észre, szóval egy ek vajat szoktam beletenni, hogy még krémesebb legyen, de ezt el lehet hagyni nyugodtan.

Szintia

 Köszi, beírom a receptes füzetembe :)

Törölt felhasználó

Kedves Húsosfazék! Ezt a burgit biztosan elkészítem, az a kérdésem, milyen sütési módra kell állítani a süt?t (légkeverés, vagy alsó-fels? sütés)?

Törölt felhasználó

Mai napom megkoronázása volt!Istenien sikerült!!!!! :o)

Törölt felhasználó

Mai napom megkoronázása volt!Istenien sikerült!!!!! :o)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Istenien jól néz ki, biztosan finom is. Hasonló módon szoktam a karfiolt csinálni, házi füstölt sajttal, 1-2 tojással meglendítve. Próbáljátok ki azt is:)

Törölt felhasználó

csak a fokhagymát felejtettem ki... :) már a süt?ben van.

martahappee

Most sul. Ez lesz a vacsora rantott tengeri hallal,es salataval.

modosa

Nálunk is nagy kedvenc, évek óta készítem, akár f?fogásnak is, salátával. Én anno - sok más remek ötlettel egyetemben - itt találtam rá erre a receptre: http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/514397

Törölt felhasználó

Még sül nagyon jól néz ki! Egy kicsit változtattam rajta, tettem közé egy kis zellert csíkokra vágva!

sziszi01

Szia! Nagyon fincsi köret, köszi a receptet. Az egész család "elájult" t?le. :-) Sziszi

Törölt felhasználó

Elkészítettem, nagyon-nagyon finom lett. A férjem, aki amúgy nincs annyira oda a cs?ben sült dolgokért, még repetázott is bel?le!

Moncsa

Es a fokhagyma hova kerul? sehol nem talalom a leirasban

Törölt felhasználó

Egyértelm?en a többi f?szer mellé-)) Kitalálhattad volna magad is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek