r
Nosalty Logó

Patates tou fournou

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Patates tou fournou
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1517 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 252 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1517 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A meghámozott krumplikat félbevágjuk, majd mindegyik szeletet a késsel behasítjuk belülről a közepén (puhábbra sül ilyen módon).
  3. A megpucolt, felkarikázott hagymaszeleteket karikáira szedjük, rászórjuk a krumplira.
  4. Mehet rá a paradicsom, sózzuk, borsozzuk.
  5. Kis fahéjat és köményport rászórunk, kevés vizet aláöntünk, meglocsoljuk az olívaolajjal.
  6. Sütőben sütjük, nem kell betakarni, félidőben óvatosan átfordítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 250 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9884
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Ajánló

Szuvla és horiatiki mellé...

Receptkategóriák

Patates tou fournou
Oli(E)va 85 recept

Apró darabokra vágott szárzellerrel még lehet fokozni az ízhatást, különben nincs story, ez egy egyszerű, mindennapos mediterrán köret. A legjobb benne, ahogy a hagyma rákaramellizálódik, kívül finom ropogós, belül nagyon puha...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

S ez mi akar lenni?

Lasicz

Burgonya ( néhol a csicsókát is illetik ezzel a névvel)

Törölt felhasználó

Kár így összekutyulni...

Oli(E)va

Pityoka...

Oli(E)va

Kedves Sancho, elolvastad a hozzavalokat es hogy hogy kell csinalni? Nincs "osszekutyulva", csak olyan forro volt, hogy nem tudtam rendesen kiszedni, mentem dolgozni, nem volt idom "food styling"-ra. Kulonben ez a lusta krumplim vasarnap, amig sul, pihenhetek egy kicsit. Udvozollek...:)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik a recept (f?leg a pihen?s része), egy gyors keresztkérdésem lenne: römertopf-ban is meg lehet szerinted jól csinálni? Akkor sem kell rárakni a tetejét sütés közben? Nagyon köszönöm válaszod!

Oli(E)va

Szia Ettike, persze hogy meg lehet csinalni, szerintem finomabb is benne, de nekem csak ilyen mezei sutotalam van, a romertopfban nem is pazarolsz annyi energiat, joval csokken a sutesi ido, eloszor hagyd rajta a tetejet, hogy megpuhuljon, aztan tetot leveve csak megpiritani. A romertopfban a vizet teljesen elhagynam, egy-ket kanal olivaolajjal is csak kicsit meglocsolnam, osszeforgatnam a krumplit...es ha pihenni akarsz, barmilyen husit is a krumplival egyutt befuszerezve egybe lehet vele sutni, en mindig igy csinalom vasarnaponkent, csak egy kis salata, es kesz...::))) Udvozollek, Eva

Audrey

Szeretem az ilyen süt?be bedobós és addig pihen?s kajákat és a krumplit is. :) Örülök, hogy egy újabb elkészítési módját tanulhattam ameg. Köszi a receptet, ki fogom próbálni! Remélem az enyém is ilyen guszta lesz majd.

Oli(E)va

Szia, Audrey, biztos vagyok benne, hogy pontosan ugyanilyen finom lesz a tied is, csak tards be pontosan a receptet, meg kell varni amig szepen megpirul, csirket is (vagy mas husikat) tehetsz hozza az elejen, es tied a vasarnap delelott... Udv, Eva

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek