Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal

Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal
Csirketagine padlizsánnal és aszalt paradicsommal
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Váncsa István: "Lakoma" című könyvéből való ez a recept.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát félfőre vágjuk, és egy kanál olívaolajon addig pirítjuk, míg barnulni kezd. (Tagine-ba vagy vaslábasba tesszük.)
  2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, minimális olívaolajon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, hogy barnulni kezdjen. A vöröshagymákra rakjuk.
  3. Egy kanál olajon a vékonyra vágott gyömbért és fokhagymát is megpirítjuk, rádobjuk a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell darabokat, és néhány perc alatt erős tűzön kérget pirítunk rá. Közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal. A csirkedarabokat és az aszalt paradicsomot is a padlizsánon elterítjük, majd felöntjük az alaplével. Az edényt lefedjük, és 150 fokos sütőben hőlégkeverésen másfél óra alatt puhára pároljuk.
  4. A padlizsánok felét egészben kiszedjük, így tálaljuk, a másik részét villával összenyomkodjuk, így besűrítve a szószt.
  5. Kuszkusszal vagy rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 501
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános csirke, fűszeres csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
csirkemell filé 45 dkg
padlizsán 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
szárított paradicsom 4 db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 3 cm
petrezselyem 6 szál
koriander 5 szál
sáfrány 8 szál
fahéj 0.5 kávéskanál
csirke alaplé 2 dl