r
Nosalty Logó

Csirkemellel rakott zöld spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Csirkemellel rakott zöld spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    822 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2729 micro
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst egy méretes fazékban, mérsékelt tűzön kevés olajon kevergetve üvegesre pirítjuk. Sózzuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Forrni hagyjuk kb. 5 – 6 percig, majd fedővel letakarjuk. Kikapcsoljuk alatta a tüzet és hagyjuk dagadni.
  2. Vizet forralunk egy méretes lábasban. Sózzuk. A spárgát 8 – 10 percig főzzük benne, majd szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük.
  3. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, összekeverjük a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olajjal, sóval. Egy serpenyőben felforrósítunk kevéske olajat és megsütjük benne a húst.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsi, vagy hőálló üvegtál aljába terítjük a rizst. Egyenletesen elosztjuk rajta a csirkemelldarabokat. Erre rakosgatjuk a spárgát.
  5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejszínt a tojással, a sóval, fekete borssal, reszelt sajttal és egy evőkanál olívaolajjal. Egyenletesen ráborítjuk a spárga tetejére.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Langyosra hűtve tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 243
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellel rakott zöld spárga
Lizinka_ 591 recept

Címlapról ajánljuk