r
Nosalty Logó

80 fokos csirkecombok

Petra
80 fokos csirkecombok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

945
Kalória
46.5g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
474.3g
Víz
271.9g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 1891 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Felhevített vastag falú serpenyőben, a vaj és az olívaolaj keverékén, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat.
  3. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat.
  4. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra.
  5. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé.
  6. 80 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára.
  7. Ha szeretnénk, a végén (mikor már kész a husi) feltehetjük a hőmérsékletet maximumra, és 10-15 perc alatt megpiríthatjuk a tetejüket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 240 p

Avagy hogyan érjünk haza a kirándulásból a csábító ebéd illatára. Jól hangzik, ugye? Hétvégén túrázás előtt bedugtam a combokat a sütőbe, és mire fáradtan-éhesen hazatértünk az erdőből, neki is állhattunk a finom ebédnek: a szaftos husinak és a velük együtt sült, de roppanós zöldségeknek. Még a legkisebb is jóízűen eszegette az omlós csirkehúst.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...