Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

80 fokos csirkecombok

80 fokos csirkecombok
80 fokos csirkecombok
260 perc / előkészület: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy hogyan érjünk haza a kirándulásból a csábító ebéd illatára. Jól hangzik, ugye?
Hétvégén túrázás előtt bedugtam a combokat a sütőbe, és mire fáradtan-éhesen hazatértünk az erdőből, neki is állhattunk a finom ebédnek: a szaftos husinak és a velük együtt sült, de roppanós zöldségeknek. Még a legkisebb is jóízűen eszegette az omlós csirkehúst.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki nem szereti kifejezetten roppanósan a zöldségeket, elő is főzheti sütés előtt (forró, sós vízben pár perc- több nem kell, semmiképpen).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Felhevített vastag falú serpenyőben, a vaj és az olívaolaj keverékén, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat.
  3. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat.
  4. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra.
  5. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé.
  6. 80 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára.
  7. Ha szeretnénk, a végén (mikor már kész a husi) feltehetjük a hőmérsékletet maximumra, és 10-15 perc alatt megpiríthatjuk a tetejüket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 331
elküldve: 14
receptkönyvben: 972
elkészítve: 35/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyolcvan fokos csirkecombok, alacsony hőfokon sült csirkecombok

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demene
demene Sat, 2016-11-12 19:09

Kedves Petra ! Valóban elég rossz ötlet, hogy bekapcsolt sütő mellett elhagyd a lakásod. Remélem valami farmon laksz- egyedül, hogy szomszédok esetleg ne kerüljenek bajba a felelőtlenséged miatt.

firstlady
firstlady Sat, 2016-11-12 10:51

Remélem, nem a szomszédunkban laksz! Remek ötlet bekapcsolni a sütőt, aztán elmenni kirándulni. És ha a fejedre esik hazafelé egy tégla? Annyi baj, legfeljebb leég a ház. Az ilyen felelőtlen emberektől mentsen meg az ég, meg a tehetséges kis vegyészektől, akik a panelház fürdőszobájában kísérleteznek.
Akkor főzz, ha van rá időd...

hadra
hadra Sun, 2014-11-09 12:59

Sajnos nálam sem vált be teljesen a dolog...igaz, h. dupla mennyiségű alapanyaggal dolgoztam, de a tepsi mérete elég nagy volt hozzá. 3 óra elteltével alufóliával letakartam de így is majden 7 órát sütöttem. A végén már 250 foknál jártam, sikerült karamellizálni a zöldségeket. Tettem bele céklát is, ez volt az egyetlen zöldség ami meg is puhult. A 80 fok szerintem kevés, így minimum 10 órát kell sütni.

lesszi
lesszi Szakács Zoltán / lesszi Sun, 2014-11-09 21:02

alufólia nekem is bejátszott a 4,5 óra után. :)
de továbbra is pocsék moslék kaja lett belőle.
meg se ettük. ritkán dobunk kaját kukába. de ez ott közözz ki.
szerencse a combokat megsütötte asszony serpenyőben másnap ebédre,

lesszi
lesszi Szakács Zoltán / lesszi Sat, 2014-11-08 19:33

azt hiszem ez volt ez első és utolsó hogy alacsony hőmérsékleten készítünk kaját.
5 óra elteltével a répa is a krumpli is kemény ropogós maradt. a comb a csontnál is épp csak megpuhult.
még csak nem is volt finom se.
kár érte.

krisztifoz
krisztifoz Thu, 2014-11-06 17:54

Kedves Petra! Segíts kérlek, totál tanácstalan vagyok, hogy mit csinálok rosszul. Már másodszor sütöm így a húst, a comboknak tényleg kell a 4 óra, viszont nekem a répa gyakorlatilag nyers marad. Azt hittem, először az volt a vaj, hogy nagy darabokra vágtam, de most, hogy kisebbek voltak, és így is kemény maradt. Vagy ennek ilyennek kell lennie?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2014-08-31 19:07

Kedves Petra! Régóta gondoltam már arra, hogy kipróbáljam az alacsony hőfon sütést. Most a recepted megadta hozzá az utolsó lökést. Nagy darab pulykamellet sütöttem egyben, baconnal betakarva, 90 fokon. Bizony így eltartott 6 óra hosszat, mire megpuhult, majd feljebb véve a hőfokot, megpiritottam. A népes családom szerint, és szerintem is, ilyen finom húst még nem etttünk, ugyhogy megérte, mert hiszen dolgozni nem kellett vele, csak az előző délutánt a sütőben töltötte a husi. Köszi a receptet. Máskor is, ha lesz időm rá, így fogom sütni a húsokat. Zsuzsa.

Tóth Betti
Tóth Betti Tue, 2014-08-26 13:57

Kérdezném, hogy miért ilyen nagy a kalóriatartalma (1197 kcal!!)?
Hiszen ez csak csirkehús és zöldség, tocsogós zsiradék nélkül!
A receptközlő számítja ki, vagy valamilyen adatbázisból automatikusan számolja a rendszer? Mennyire biztosak az adatok?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2014-08-31 19:41

Elnézést, hogy kéretlenül én válaszolok, de engem is meglepett ez a kalória érték, és utána néztem a neten egy kalóriatáblázatban. Két dolgot találtam. Az egyik, hogy az általam számított érték kb. 200 kcal-val kevesebb. A másik, hogy nem tudom 2 csirkecomb milyen súlyú, de 1 db-ra 500 gr-ot számított a rendszer. Ezt erősen kétlem. Ha valaki tényleg 1/2 kg csirkecombot eszik meg ebből az ételből, ennyi zsiradékkal, és körettel, az kb. 1000 kcal. Szerintem ezt nem a recept közlő számítja, hanem a rendszer automatikusan, valamilyen táblázatból. Talán segítettem egy kicsit. Zsuzsa.

b-n
b-n Mon, 2014-01-20 15:46

Kicsit kétkedve fogadtam a sütési időt, de tényleg kellett ennyi. A zöldségeket előbb kivettem. Egy szó van rá: isteni!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-12-15 19:30

Szia Petra! Köszönet a recept leközleseert, zsenialis ötlet! A Zsofi altal közölt link az eredeti? Sajnos nem irtad be, honnan ismered.

Üdvözlettel es Adventi jokivansagokkal: Marti

gamica
gamica Sun, 2011-11-13 22:55

Nagyon izgatta a fantáziámat az eljárás és először kipróbáltam csirkével, majd a sikeren felbuzdulva ma oldalassal is. Tökéleseten működik, köszönöm! A férjem szereti az oldalast, de nem szereti, ha párolódik. Ezzel az eljárással azonban kap egy klassz kérget, viszont tökéletesen puha lesz. Köszönöm, hogy feltetted!

petra
Petra / petra Thu, 2010-09-30 16:44

szia Lizabennet,
nem takartam le fóliával
szárított fűszer is ok, bár a friss mindig nyerőbb!üdv

lizabennet
lizabennet Thu, 2010-09-30 15:20

szia Petra! Le kell takarni alufoliaval a talat sutes alatt? Lehet szaritott fuszert is hasznalni? Nehez friss fuszernovenyhez jutni es altalaban csak egy egesz novenyt arulnak..
Koszi!

petra
Petra / petra Thu, 2009-09-24 07:29

szia Zsófi,
igen, régebben én is olvastam Alchrinak a bejegyzését
ez egy elterjedt módszer, amit csirkecombokkal próbáltam most, alsó és felsőt vegyesen sütöttem, de külön, nem egész csirkecombokat
az meg már csak spontán ötlet volt, hogy zöldségeket is dugtam mellé, hogy a körettel se kelljen külön bajlódni..
üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-23 23:29

Megkérdezhetem hogy honnan származik a recept? Én nagyon sokszor szeretnék alacsony hőfokon sütni, de nem vagyok tisztában vele, hogy mit meddig süssek..

Ilyet már többször csináltam: http://alchri62.blogspot.com/2009/01/szzpecsenye-80-fokon-stve.html
Isteni, hibátlan, elronthatatlan. Tapasztalatom szerint még azok is megeszik, akik mindent csak átsütve szeretnek.

A másik kérdésem, hogy egész csirkecombok voltak e vagy külön alsó- és felsőcombok, és hogy kettévágtad e őket az ízületnél sütés előtt?

Előre is köszönöm a választ!

945
csirkecomb 4 db
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
lila hagyma 3 db
olívaolaj 3 ek
vaj 2 ek
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 ek
zsálya 8 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint