r
Nosalty Logó

80 fokos csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
80 fokos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2376.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2132 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 1891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk.
  2. Felhevített vastag falú serpenyőben, a vaj és az olívaolaj keverékén, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat.
  3. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat.
  4. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra.
  5. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé.
  6. 80 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 3-4 órára.
  7. Ha szeretnénk, a végén (mikor már kész a husi) feltehetjük a hőmérsékletet maximumra, és 10-15 perc alatt megpiríthatjuk a tetejüket.
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 49447
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 23.

Ajánló

Aki nem szereti kifejezetten roppanósan a zöldségeket, elő is főzheti sütés előtt (forró, sós vízben pár perc- több nem kell, semmiképpen).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Avagy hogyan érjünk haza a kirándulásból a csábító ebéd illatára. Jól hangzik, ugye? Hétvégén túrázás előtt bedugtam a combokat a sütőbe, és mire fáradtan-éhesen hazatértünk az erdőből, neki is állhattunk a finom ebédnek: a szaftos husinak és a velük együtt sült, de roppanós zöldségeknek. Még a legkisebb is jóízűen eszegette az omlós csirkehúst.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megkérdezhetem hogy honnan származik a recept? Én nagyon sokszor szeretnék alacsony h?fokon sütni, de nem vagyok tisztában vele, hogy mit meddig süssek.. Ilyet már többször csináltam: http://alchri62.blogspot.com/2009/01/szzpecsenye-80-fokon-stve.html Isteni, hibátlan, elronthatatlan. Tapasztalatom szerint még azok is megeszik, akik mindent csak átsütve szeretnek. A másik kérdésem, hogy egész csirkecombok voltak e vagy külön alsó- és fels?combok, és hogy kettévágtad e ?ket az ízületnél sütés el?tt? El?re is köszönöm a választ!

Petra

szia Zsófi, igen, régebben én is olvastam Alchrinak a bejegyzését ez egy elterjedt módszer, amit csirkecombokkal próbáltam most, alsó és fels?t vegyesen sütöttem, de külön, nem egész csirkecombokat az meg már csak spontán ötlet volt, hogy zöldségeket is dugtam mellé, hogy a körettel se kelljen külön bajlódni.. üdv, Petra

lizabennet

szia Petra! Le kell takarni alufoliaval a talat sutes alatt? Lehet szaritott fuszert is hasznalni? Nehez friss fuszernovenyhez jutni es altalaban csak egy egesz novenyt arulnak.. Koszi!

Petra

szia Lizabennet, nem takartam le fóliával szárított f?szer is ok, bár a friss mindig nyer?bb!üdv

gamica

Nagyon izgatta a fantáziámat az eljárás és el?ször kipróbáltam csirkével, majd a sikeren felbuzdulva ma oldalassal is. Tökéleseten m?ködik, köszönöm! A férjem szereti az oldalast, de nem szereti, ha párolódik. Ezzel az eljárással azonban kap egy klassz kérget, viszont tökéletesen puha lesz. Köszönöm, hogy feltetted!

Marti48

Szia Petra! Köszönet a recept leközleseert, zsenialis ötlet! A Zsofi altal közölt link az eredeti? Sajnos nem irtad be, honnan ismered. Üdvözlettel es Adventi jokivansagokkal: Marti

Törölt felhasználó

Kicsit kétkedve fogadtam a sütési id?t, de tényleg kellett ennyi. A zöldségeket el?bb kivettem. Egy szó van rá: isteni!

Tóth Betti

Kérdezném, hogy miért ilyen nagy a kalóriatartalma (1197 kcal!!)? Hiszen ez csak csirkehús és zöldség, tocsogós zsiradék nélkül! A receptközl? számítja ki, vagy valamilyen adatbázisból automatikusan számolja a rendszer? Mennyire biztosak az adatok?

vmzsuzsa

Elnézést, hogy kéretlenül én válaszolok, de engem is meglepett ez a kalória érték, és utána néztem a neten egy kalóriatáblázatban. Két dolgot találtam. Az egyik, hogy az általam számított érték kb. 200 kcal-val kevesebb. A másik, hogy nem tudom 2 csirkecomb milyen súlyú, de 1 db-ra 500 gr-ot számított a rendszer. Ezt er?sen kétlem. Ha valaki tényleg 1/2 kg csirkecombot eszik meg ebb?l az ételb?l, ennyi zsiradékkal, és körettel, az kb. 1000 kcal. Szerintem ezt nem a recept közl? számítja, hanem a rendszer automatikusan, valamilyen táblázatból. Talán segítettem egy kicsit. Zsuzsa.

vmzsuzsa

Kedves Petra! Régóta gondoltam már arra, hogy kipróbáljam az alacsony h?fon sütést. Most a recepted megadta hozzá az utolsó lökést. Nagy darab pulykamellet sütöttem egyben, baconnal betakarva, 90 fokon. Bizony így eltartott 6 óra hosszat, mire megpuhult, majd feljebb véve a h?fokot, megpiritottam. A népes családom szerint, és szerintem is, ilyen finom húst még nem etttünk, ugyhogy megérte, mert hiszen dolgozni nem kellett vele, csak az el?z? délutánt a süt?ben töltötte a husi. Köszi a receptet. Máskor is, ha lesz id?m rá, így fogom sütni a húsokat. Zsuzsa.

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Segíts kérlek, totál tanácstalan vagyok, hogy mit csinálok rosszul. Már másodszor sütöm így a húst, a comboknak tényleg kell a 4 óra, viszont nekem a répa gyakorlatilag nyers marad. Azt hittem, el?ször az volt a vaj, hogy nagy darabokra vágtam, de most, hogy kisebbek voltak, és így is kemény maradt. Vagy ennek ilyennek kell lennie?

lesszi Szakács Zoltán

szombati ebédre meg is felel majd.

lesszi Szakács Zoltán

lesz ebb?l még talán szombati vacsora :D :D 3 óra elteltével kemény a zöldség még. :)

lesszi Szakács Zoltán

azt hiszem ez volt ez els? és utolsó hogy alacsony h?mérsékleten készítünk kaját. 5 óra elteltével a répa is a krumpli is kemény ropogós maradt. a comb a csontnál is épp csak megpuhult. még csak nem is volt finom se. kár érte.

Törölt felhasználó

Sajnos nálam sem vált be teljesen a dolog...igaz, h. dupla mennyiség? alapanyaggal dolgoztam, de a tepsi mérete elég nagy volt hozzá. 3 óra elteltével alufóliával letakartam de így is majden 7 órát sütöttem. A végén már 250 foknál jártam, sikerült karamellizálni a zöldségeket. Tettem bele céklát is, ez volt az egyetlen zöldség ami meg is puhult. A 80 fok szerintem kevés, így minimum 10 órát kell sütni.

lesszi Szakács Zoltán

alufólia nekem is bejátszott a 4,5 óra után. :) de továbbra is pocsék moslék kaja lett bel?le. meg se ettük. ritkán dobunk kaját kukába. de ez ott közözz ki. szerencse a combokat megsütötte asszony serpeny?ben másnap ebédre,

firstlady

Remélem, nem a szomszédunkban laksz! Remek ötlet bekapcsolni a süt?t, aztán elmenni kirándulni. És ha a fejedre esik hazafelé egy tégla? Annyi baj, legfeljebb leég a ház. Az ilyen felel?tlen emberekt?l mentsen meg az ég, meg a tehetséges kis vegyészekt?l, akik a panelház fürd?szobájában kísérleteznek. Akkor f?zz, ha van rá id?d...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek