r
Nosalty Logó

Csirkesaslik hordós káposzta ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Csirkesaslik hordós káposzta ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1657 micro
  • β-karotin
    3972 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1017 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7014.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    5238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4971 micro
  • β-karotin
    11915 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban elkeverünk minden fűszert. A húst kisebb kockára felvagdossuk, majd a fűszeres olajban megforgatjuk. Letakarjuk pácolódni.
  2. A burgonyát, répát, hagymákat karikákra vágjuk, besózzuk. A szalonnát kockákra vágjuk.
  3. A saslikpálcára répát, krumplit, hagymát, szalonnát, húst váltakozva felhúzgáljuk. (Arra ügyeljünk, hogy hús mellé mindig szalonna kerüljön, a hús így nem fog kiszáradni.) Kevés olajjal még megöntözhetjük az egészet. Alufóliába tekerjük, külön mindegyiket.
  4. Sütőben egymás mellé pakolva 30 percig sütjük. Majd kibontjuk a fóliát, és így pirítjuk még 10 percig.
  5. Kevés olajon a savanyú káposztát megdinszteljük, és a nyársakat a káposzta mellé sorakoztatva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1479
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Ajánló

Mivel fűszeres ételről van szó, mellé egy száraz vörös Egri bikavér illik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az édes répa különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Hordós káposztával tálalva pedig egyszerűen fenomenális...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?