r
Nosalty Logó

Rablóhús 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 589 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3541 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 589 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    4558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 3541 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 232 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
  2. Pálcikáraszépenfelfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli,szalonna...
  3. Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig sütjük.
  4. 60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk.
  5. Salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 518
  • Össznézettség: 379727
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Ajánló

A húst érdemes előző este befűszerezni. Vegyes salátával tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rablóhús elkészíthető bármilyen húsból. Mivel a szalonna és a kolbász elég zsíros, választhatunk hozzá szárazabb húsfélét.  Ezt az ételt jobban szeretem kerti grill helyett a sütőben készíteni, sokkal omlósabb lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Nagyon csábító ez a rablóhusi, azért különösen tetszik, hogy süt?ben is lehet készíteni. A közepes lángon való sütés hány fokot jelent? Alsó-fels? sütéssel, vagy h?légkeveréssel süthet?? Feltétlen ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Szia! Én h?légkeverésesen szoktam sütni 175 fok kör?l. Elrontani nem lehet max. a sütési id? változik. Üdv kiki

Törölt felhasználó

A mai ebédem a leves kivételével mindegyik err?l az oldalról való. Imádom ezt az oldalt, csupa egyszer? és finom ételek vannak rajta és még én is el tudom készíteni ?ket. A rablóhús isteni lett, én 7-es fokozaton sütöttem 45 percig, utána kitakarva negyed órát, átsült és finom ropogós lett. Köszönjük a receptet.

mézecske74

http:// Én tegnap csináltam a gyerekeimnek és nagyon ízlet nekik köszönöm a receptett

Törölt felhasználó

Szia! Örülök,hogy ízlett! Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Tegnap csináltam meg ebédre. Nagyon örültem a receptednek, hogy süt?ben is elkészíthet?. Már a készítése is élvezetett jelentett, de az íze mindent felülmúlt. Egyszer?en nagyszer?!!!! A páromnak is nagyon ízlett. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc ételünk. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

nalam is mar a sutoben van :)kivancsi vagyok ra nagyon hogy sikerul:))

Törölt felhasználó

hat ez fantasztikus:))))oriasi sikere volt a csaladban:)egy kis valtoztatassal keszitettem,kolbasz helyett csibemellet tettem,es karikaztam koze fokhagymat is...halas koszonet a receptert:))

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Egyszer azért próbáld ki kolbásszal is, attól lesz igazán igazi rablóhús. Üdv kiki

Törölt felhasználó

sajnos egeszsegugyi okokbol nem ehetek kolbaszt:( igy is nagyon izett:))jobbnal jobb recepteket talalok amit ki is fogok probalni:)

mézecske74

Kedves Kiki! én ma készitem az els? rabló remélem sikerülni fog! köszönöm hogy feltetted ezt a receptet.üdv mézecske 74!

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Remélem jól sikerült.!? Üdv kiki

mézecske74

Szia Kiki! nem értem úgy raktam ahozzávalókat a nyársra,ahogy a képen van mégis nyers maradt a krumpli hiába tettem a szalonna mellé.adjál tippet hogy csináljam puszi mézecske 74!

mézecske74

megint én vagyok mit?l szárad ki az egész üdv mézecske 74!

Törölt felhasználó

Szia! Másfél óra alatt nem maradhat nyers a krumpli, ha nem szeletelted túl vastagra. Fólia alatt sütötted? Legközelebb próbáld meg pl csak az utólsó 10 percben fólia nélkül sütni és csak annyit pirítani. Fólia alatt kizárt , hogy kiszárad. Szia kiki

mézecske74

Szia Kiki! köszi hogy adtál tippet,így kifogom probálni üdv mézecske 74!

Törölt felhasználó

Szia! Ebb?l a hús adagból, mennyi felf?zött csík lesz? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kb 12. De ez csak kb. Attól is függ, hogy mennyit és milyen szorosan f?zöl fel. Szia kiki

Törölt felhasználó

Kinn a szabadban, parázson... Úgy az igazi... S nem csirkéb?l...

Törölt felhasználó

Szia Kiki! Milyen sertés húsból ajánlod? Karaj? Köszi: Bea

Törölt felhasználó

Kedves Bea! Tarjából, lapockából, combból szoktam készíteni, a karaj talán egy kicsit száraz, de abból is elkészíthet?. Üdv Kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.