Rablóhús 2.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
83g sertéshús138 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
42g kolbász188 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
589
Kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g sertéshús830 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
250g kolbász1130 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3541
Kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
32.9g sertéshús55 kcal
-
17.8g vöröshagyma6 kcal
-
13.2g füstölt szalonna86 kcal
-
16.4g kolbász74 kcal
-
19.7g burgonya11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
232
Kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1082.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 760 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
589
Kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.8 g
Zsír
-
Összesen 281.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6495 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1452 mg
-
Nátrium 4558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 792.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
3541
Kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
232
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
50 dkg sertéshús
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg füstölt szalonna
-
25 dkg kolbász
-
3 db burgonya
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
- Pálcikáraszépenfelfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli,szalonna...
- Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig sütjük.
- 60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk.
- Salátával tálaljuk.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 1416
- Tegnapi nézettség: 78
- 7 napos nézettség: 403
- Össznézettség: 406571
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.
Ajánló
A húst érdemes előző este befűszerezni. Vegyes salátával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
A rablóhús elkészíthető bármilyen húsból. Mivel a szalonna és a kolbász elég zsíros, választhatunk hozzá szárazabb húsfélét. Ezt az ételt jobban szeretem kerti grill helyett a sütőben készíteni, sokkal omlósabb lesz.
Hozzászólások (14)
Szia Kiki! Nagyon csábító ez a rablóhusi, azért különösen tetszik, hogy süt?ben is lehet készíteni. A közepes lángon való sütés hány fokot jelent? Alsó-fels? sütéssel, vagy h?légkeveréssel süthet?? Feltétlen ki fogom próbálni.
Szia! Én h?légkeverésesen szoktam sütni 175 fok kör?l. Elrontani nem lehet max. a sütési id? változik. Üdv kiki
A mai ebédem a leves kivételével mindegyik err?l az oldalról való. Imádom ezt az oldalt, csupa egyszer? és finom ételek vannak rajta és még én is el tudom készíteni ?ket. A rablóhús isteni lett, én 7-es fokozaton sütöttem 45 percig, utána kitakarva negyed órát, átsült és finom ropogós lett. Köszönjük a receptet.
http:// Én tegnap csináltam a gyerekeimnek és nagyon ízlet nekik köszönöm a receptett
Szia! Örülök,hogy ízlett! Nagyon szívesen! üdv kiki
Tegnap csináltam meg ebédre. Nagyon örültem a receptednek, hogy süt?ben is elkészíthet?. Már a készítése is élvezetett jelentett, de az íze mindent felülmúlt. Egyszer?en nagyszer?!!!! A páromnak is nagyon ízlett. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc ételünk. Köszönöm!
Nagyon szívesen! üdv kiki
nalam is mar a sutoben van :)kivancsi vagyok ra nagyon hogy sikerul:))
hat ez fantasztikus:))))oriasi sikere volt a csaladban:)egy kis valtoztatassal keszitettem,kolbasz helyett csibemellet tettem,es karikaztam koze fokhagymat is...halas koszonet a receptert:))
Nagyon szívesen! Egyszer azért próbáld ki kolbásszal is, attól lesz igazán igazi rablóhús. Üdv kiki
sajnos egeszsegugyi okokbol nem ehetek kolbaszt:( igy is nagyon izett:))jobbnal jobb recepteket talalok amit ki is fogok probalni:)
Kedves Kiki! én ma készitem az els? rabló remélem sikerülni fog! köszönöm hogy feltetted ezt a receptet.üdv mézecske 74!
Nagyon szívesen! Remélem jól sikerült.!? Üdv kiki
Szia Kiki! nem értem úgy raktam ahozzávalókat a nyársra,ahogy a képen van mégis nyers maradt a krumpli hiába tettem a szalonna mellé.adjál tippet hogy csináljam puszi mézecske 74!
megint én vagyok mit?l szárad ki az egész üdv mézecske 74!
Szia! Másfél óra alatt nem maradhat nyers a krumpli, ha nem szeletelted túl vastagra. Fólia alatt sütötted? Legközelebb próbáld meg pl csak az utólsó 10 percben fólia nélkül sütni és csak annyit pirítani. Fólia alatt kizárt , hogy kiszárad. Szia kiki
Szia Kiki! köszi hogy adtál tippet,így kifogom probálni üdv mézecske 74!
Szia! Ebb?l a hús adagból, mennyi felf?zött csík lesz? Köszönöm!
Kb 12. De ez csak kb. Attól is függ, hogy mennyit és milyen szorosan f?zöl fel. Szia kiki
Kinn a szabadban, parázson... Úgy az igazi... S nem csirkéb?l...
Szia Kiki! Milyen sertés húsból ajánlod? Karaj? Köszi: Bea
Kedves Bea! Tarjából, lapockából, combból szoktam készíteni, a karaj talán egy kicsit száraz, de abból is elkészíthet?. Üdv Kiki