r
Nosalty Logó

Sish Kebab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Sish Kebab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1040.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A bárányhúst tisztítsuk meg, ügyelve arra, hogy ne távolítsuk el az összes faggyús részt, mert sütéskor kiszárad.
  2. Vágjuk kb. 2x2 cm-es kockákra (ha valaki csak médiumra szeretné sütni, lehet 3x3 cm-es is).
  3. Tegyük a páclébe, jól forgassuk át, majd az edényt lefedve tároljuk hűtőszekrényben minimum 4 óra hosszáig.
  4. Páclé elkészítése: Keverőtálba öntsünk 1 ek meleg vizet, szórjuk bele az őrölt sáfrányt, majd keverjük el, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
  5. Majd adjuk hozzá a citromlét, olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával, és babérlevéllel, valamint a citromhéj darabokkal ízesítsük, és jól keverjük össze.
  6. A paprikát, és a vöröshagymát daraboljuk kisebb, a hússal megegyező méretű kockákra (vöröshagymánál először hosszában, majd még egyszer hosszában, illetve kétszer keresztben kell elvégezni a vágást, akkor kapunk megfelelő darabokat, ami alkalmas a nyársalásra).
  7. Húzzuk nyársra a húsokat olyan módon, hogy minden húskocka után tegyünk fel egy paprika, illetve hagyma darabot is. Folytassuk addig, míg el nem fogy az összes alapanyag, és el nem készülnek a nyársak.
  8. Készítsük el gyorsan a kenővajat is: az evőkanálnyi meleg vízben keverjük el az őrölt sáfrányt, és hagyjuk szintén 5 percig állni. Közben egy gyorsforralóban olvasszunk vajat a citromlével együtt, végül öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és jól keverjük össze.
  9. Kerti grill hiányában (sütési mód: közvetlen sütés, közepes hő) tegyünk a tűzhelyre egy bordázott rostlapot (lehetőleg öntött vasból, a teflon a célra alkalmatlan), és kis lángon melegítsük elő.
  10. A nyársakat tegyük a rostlapra, és süssük oldalanként kb. 2-4 percig, közben minden fordítás alkalmával kenegessük a vajas öntettel.
  11. Sütés után azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13057
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

Köretként tzatzikit, illetve párolt jázminrizst készítettem, de kifogástalan egy pitában, salátával, vagy grillezett paprikával is. A pácolást leszámítva, nem egész egy óra leforgása alatt mindennel el lehet készülni, és valóban egy pompás, könnyű vacsorát lehet összedobni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sish Kebab
Kornél 167 recept

Nagyon szeretjük a bárányhúst, és gyönyörű lapockát kaptam délután a piacon. Miután gyors vacsorát kellett összehoznom mára, és már régen szerepelt a repertoárban, a kebab készítés tűnt az ideális megoldásnak. Mindent elmond az ételről, hogy mindkét gyermekem üres tányérral kelt fel az asztaltól. :)   

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?