r
Nosalty Logó

Sish Kebab

Kornél
Sish Kebab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

928
Kalória
33.3g
Fehérje
11g
Szénhidrát
84g
Zsír
260g
Víz
165.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    133.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1369 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1040.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3547 micro
  • β-crypt
    942 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A bárányhúst tisztítsuk meg, ügyelve arra, hogy ne távolítsuk el az összes faggyús részt, mert sütéskor kiszárad.
  2. Vágjuk kb. 2x2 cm-es kockákra (ha valaki csak médiumra szeretné sütni, lehet 3x3 cm-es is).
  3. Tegyük a páclébe, jól forgassuk át, majd az edényt lefedve tároljuk hűtőszekrényben minimum 4 óra hosszáig.
  4. Páclé elkészítése: Keverőtálba öntsünk 1 ek meleg vizet, szórjuk bele az őrölt sáfrányt, majd keverjük el, és kb. 5 percig hagyjuk állni.
  5. Majd adjuk hozzá a citromlét, olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával, és babérlevéllel, valamint a citromhéj darabokkal ízesítsük, és jól keverjük össze.
  6. A paprikát, és a vöröshagymát daraboljuk kisebb, a hússal megegyező méretű kockákra (vöröshagymánál először hosszában, majd még egyszer hosszában, illetve kétszer keresztben kell elvégezni a vágást, akkor kapunk megfelelő darabokat, ami alkalmas a nyársalásra).
  7. Húzzuk nyársra a húsokat olyan módon, hogy minden húskocka után tegyünk fel egy paprika, illetve hagyma darabot is. Folytassuk addig, míg el nem fogy az összes alapanyag, és el nem készülnek a nyársak.
  8. Készítsük el gyorsan a kenővajat is: az evőkanálnyi meleg vízben keverjük el az őrölt sáfrányt, és hagyjuk szintén 5 percig állni. Közben egy gyorsforralóban olvasszunk vajat a citromlével együtt, végül öntsük hozzá a sáfrányos vizet, és jól keverjük össze.
  9. Kerti grill hiányában (sütési mód: közvetlen sütés, közepes hő) tegyünk a tűzhelyre egy bordázott rostlapot (lehetőleg öntött vasból, a teflon a célra alkalmatlan), és kis lángon melegítsük elő.
  10. A nyársakat tegyük a rostlapra, és süssük oldalanként kb. 2-4 percig, közben minden fordítás alkalmával kenegessük a vajas öntettel.
  11. Sütés után azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p

Nagyon szeretjük a bárányhúst, és gyönyörű lapockát kaptam délután a piacon. Miután gyors vacsorát kellett összehoznom mára, és már régen szerepelt a repertoárban, a kebab készítés tűnt az ideális megoldásnak. Mindent elmond az ételről, hogy mindkét gyermekem üres tányérral kelt fel az asztaltól. :)   

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...