Nosalty Logó

Csirkés korma curry

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Csirkés korma curry
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 762 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 3048 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lereszelt gyömbért és fokhagymát belekeverjük a joghurtba.
  2. A csirkecombokat falatnyi kockákra felvágjuk, és a fűszeres joghurtba tesszük. Lefedjük, és hagyjuk benne pár órát, ha nincs időnk, azért mindenképp kb fél órát.
  3. Az olajat felforrósítjuk,beleszórjuk a korma curryport, és hozzáadjuka chili paprikát, aminek az oldalát kissé benyisszantottuk. Pirítsuk állandóan keverveerős tűzön kb 2-3 percig.
  4. Beletesszük az apróra kockázott fehér hagymát, tovább folytatva a pirítást, míg kis színt kap a hagyma.
  5. Ekkor hozzáadjuka joghurtos fűszeres csirkehúst, jólkikapargatva az utolsó cseppig mindent a tálból.
  6. Öntünk hozzá kb 100 ml forrásban lévő vizet, jól átforgatjuk, lefedjük, és megfőzzük a húst.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, a darált mandulát,ízlés szerint cukrozzuk, erőteljesebben sózzuk, majd újból összeforraljuk. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel higíthatjuk.
  8. Ha a színét kissé szeretnénk színezni, ízlés szerint kurkumát tehetünk bele.
  9. Az apróra vágott koriander egy részét belekeverjük. A maradékkal tálaláskor díszítjük, mellyel felfrissítjük az illatát.
  10. Basmati vagy jázmin rizzsel, illetve naan-nal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 55937
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát, és nagy szerencsénkre nemrégen nyitott a munkahelyemhez igen közel egy nagyon kedves kis indiai - thai étterem. Egész pontosan, a Parázs étterem a Király utcában. Mivel három percre van gyalog, így már jó párszor be is tértünk. Sajnos minden nagyon finom!!! Nem lehet betelni az ízekkel..! Persze mindent ki kellene próbálni, de ha valami nagyon ízlik, akkor én valahogy nem tudok mást rendelni. Ez volt most az a bizonyos! Azt hiszem, már vagy négyszer is ettem náluk. Nem bírtam ki, hogy itthon ne készítsem el, hiszen jól kitanultam az ízét, így nem lehet nagy gond, ha utánafőzöm. A következő apropó pedig, az volt, hogy egyik vásárlásnál egy nagy bevásárlóban megláttam a fűszeres polcot bámulva a korma curryport. Azonnal tudtam, hogy most már nincs menekvés, rögtön megcsinálom. Neten kerestem receptet, és Anjum Anand-nál találtam is! :-)  Azt hiszem, nála nem nagyon kell autentikusabbnak lenni jó receptet illetően. Igaz, Ő a curryport is maga készítette. De szerintem, amit én vettem az is tökéletes volt. Az eredmény igen jónak bizonyult. Ehetek most már mást is a vendéglőben! :-)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Ez a szín, imádom!!! :-) , - ez a név, ezek az ízek, amiket olvasok, biztos finom lehet, ha már ennyire szép, és guszta étel,....köszönöm :-D Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Torma

Nagyon guszta kis ételt kreáltál Vici! Üdv, T:)

Törölt felhasználó

Évek óta nagyon nagy Nosalty, és "Vicikórecept" rajongó vagyok, de még csak ez az els? kommentem, mert ezt tényleg nem lehet szó nélkül hagyni! Nagyon szépen köszönöm, csodás élmény volt már megf?zni is, enni meg f?leg az lesz :) Mindenkinek ajánlom, aki vev? egy kis változatosságra. Még f?, de már alig várom, hogy haza érjen a párom! Millió csók érte!

Vicikó

Szia Jucus! Nagyon kedves vagy, örülök, hogy tetszenek a receptjeim! :-) Ezek szerint több is, és a korma curry is! ;-) Remélem, végül párodnak is ízlett! Bocsi, hogy csak most reagálok, de nem volt id?m el?bb. Köszönöm a visszajelzésed, és tényleg örömet okoz, ha valaki ilyen lelkesen ír, mint Te, mert akkor talán valóban segítenek, vagy ötleted adnak a receptjeim. Nem add fel a kommentezést, mert sokat számít a receptet feltev?knek, és annak is, aki éppen megf?zni készül. Ha olvassa, hogy vki már elkészítette, és neki is ízlett, akkor már már nagy baj nem lehet a recepttel. Én számítok Rád ezentúl! :-) Szép napos napokat kívánok Neked! Üdv:-) Vici

dosika61

Megkérdezhetem, hogy mi az a korma?

Robi

Klasszikus értelmeben a "korma" kifejezés az elkészítési technikát hivatott jelezni, amikor is a húst és/vagy zöldségeket vízben, alaplében dinszteled, joghurt vagy tejszín hozzáadásával. De manapság kormának hívják a s?r?, krémes szószú curry alapú ételeket.

Auringonkukka

Ez a recept úgy ahogy van tökéletes! Amikor elöször elkészítettem, azt hittem valami indiai étteremben eszek :) Azóta pedig függö módjára majdnem minden héten megcsinálom :D

kata005

Kedves Vicikó! Többször elkészítettem és imádjuk, s?t elmentünk az étterembe is, amikor Pesten jártunk, köszönjük a receptet! Nekem csak az a baj, hogy mindig kicsapódik a joghurt amikor elkezdem f?zni, nem ront az ízén, mert nagyon jó, de nem tudom másnál is így van e vagy valamit másképp kell csinálni? Üdvözlettel: Kata

katushejj

Furcsa, hogy nektek s?r? lesz, nekem meg mindig tök leveses. Nem tudom hol rontom el, mindenesetre legközelebb sokkal kevesebb vizet teszek bele. :(

Anita-04

Kedves katushejj! Nekem van egy tippem. Épp most csináltam meg el?ször, és nekem is hig volt a f?zési folyamat közben. Aztán hagytam szép lassan, hogy a joghurtból kif?jön a viz, igy a végére bes?r?södött magától. Szóval szerintem ha egy kicsit tovább hagyod f?ni, a tiéd is s?r? lesz :)

Ági988

Isteni lett, bár én minden f?szerb?l sokkal többet raktam bele. :D Kávés kanál meg a teáskanál helyett többszörös ev?kanál mennyiséget választottam :D

bobóci

Hihetetlen, épp a minap sóvárogtam a nászutunkon, Balin megtapasztalt gasztronómiai élmények után, erre ma este a vacsoránk teljesen azokat az ízeket idézte. Nagyon finom volt, örülök a receptnek, köszönöm. Én csirkemellfiléb?l készítettem, kicsit b?kez?bben bánva a f?szerekkel, és a húst csak kb. negyed óráig pácolva, de tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.