Csirkés korma curry

- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
9g gyömbér7 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
83g joghurt50 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
8g koriander2 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
35g gyömbér28 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
330g joghurt201 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
30g koriander7 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
2.2g gyömbér2 kcal
-
1.5g fokhagyma2 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
2.5g napraforgó olaj23 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
5.7g fehér hagyma2 kcal
-
31.9g csirke felsőcomb60 kcal
-
25.5g kókusztej50 kcal
-
6.4g mandula38 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
1.9g koriander0 kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1027.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 259.8 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 459 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4108.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 606 mg
-
Foszfor 1930 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1009.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1201 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 726 micro
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
-
35 g gyömbér
-
8 gerezd fokhagyma
-
330 g joghurt
-
5 ek napraforgó olaj
-
3 tk curry por
-
1 db chili
-
1 közepes fej fehér hagyma
-
400 ml kókusztej
-
100 g mandula
-
4 teáskanál barna cukor
-
1 csipet só
-
1 csokor koriander
Elkészítés
- A lereszelt gyömbért és fokhagymát belekeverjük a joghurtba.
- A csirkecombokat falatnyi kockákra felvágjuk, és a fűszeres joghurtba tesszük. Lefedjük, és hagyjuk benne pár órát, ha nincs időnk, azért mindenképp kb fél órát.
- Az olajat felforrósítjuk,beleszórjuk a korma curryport, és hozzáadjuka chili paprikát, aminek az oldalát kissé benyisszantottuk. Pirítsuk állandóan keverveerős tűzön kb 2-3 percig.
- Beletesszük az apróra kockázott fehér hagymát, tovább folytatva a pirítást, míg kis színt kap a hagyma.
- Ekkor hozzáadjuka joghurtos fűszeres csirkehúst, jólkikapargatva az utolsó cseppig mindent a tálból.
- Öntünk hozzá kb 100 ml forrásban lévő vizet, jól átforgatjuk, lefedjük, és megfőzzük a húst.
- Beleöntjük a kókusztejet, a darált mandulát,ízlés szerint cukrozzuk, erőteljesebben sózzuk, majd újból összeforraljuk. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel higíthatjuk.
- Ha a színét kissé szeretnénk színezni, ízlés szerint kurkumát tehetünk bele.
- Az apróra vágott koriander egy részét belekeverjük. A maradékkal tálaláskor díszítjük, mellyel felfrissítjük az illatát.
- Basmati vagy jázmin rizzsel, illetve naan-nal tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 73
- Össznézettség: 55937
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát, és nagy szerencsénkre nemrégen nyitott a munkahelyemhez igen közel egy nagyon kedves kis indiai - thai étterem. Egész pontosan, a Parázs étterem a Király utcában. Mivel három percre van gyalog, így már jó párszor be is tértünk. Sajnos minden nagyon finom!!! Nem lehet betelni az ízekkel..! Persze mindent ki kellene próbálni, de ha valami nagyon ízlik, akkor én valahogy nem tudok mást rendelni. Ez volt most az a bizonyos! Azt hiszem, már vagy négyszer is ettem náluk. Nem bírtam ki, hogy itthon ne készítsem el, hiszen jól kitanultam az ízét, így nem lehet nagy gond, ha utánafőzöm. A következő apropó pedig, az volt, hogy egyik vásárlásnál egy nagy bevásárlóban megláttam a fűszeres polcot bámulva a korma curryport. Azonnal tudtam, hogy most már nincs menekvés, rögtön megcsinálom. Neten kerestem receptet, és Anjum Anand-nál találtam is! :-) Azt hiszem, nála nem nagyon kell autentikusabbnak lenni jó receptet illetően. Igaz, Ő a curryport is maga készítette. De szerintem, amit én vettem az is tökéletes volt. Az eredmény igen jónak bizonyult. Ehetek most már mást is a vendéglőben! :-)
Hozzászólások
Ez a szín, imádom!!! :-) , - ez a név, ezek az ízek, amiket olvasok, biztos finom lehet, ha már ennyire szép, és guszta étel,....köszönöm :-D Szép hétvégét! Éva-Anyóca
Nagyon guszta kis ételt kreáltál Vici! Üdv, T:)
Évek óta nagyon nagy Nosalty, és "Vicikórecept" rajongó vagyok, de még csak ez az els? kommentem, mert ezt tényleg nem lehet szó nélkül hagyni! Nagyon szépen köszönöm, csodás élmény volt már megf?zni is, enni meg f?leg az lesz :) Mindenkinek ajánlom, aki vev? egy kis változatosságra. Még f?, de már alig várom, hogy haza érjen a párom! Millió csók érte!
Szia Jucus! Nagyon kedves vagy, örülök, hogy tetszenek a receptjeim! :-) Ezek szerint több is, és a korma curry is! ;-) Remélem, végül párodnak is ízlett! Bocsi, hogy csak most reagálok, de nem volt id?m el?bb. Köszönöm a visszajelzésed, és tényleg örömet okoz, ha valaki ilyen lelkesen ír, mint Te, mert akkor talán valóban segítenek, vagy ötleted adnak a receptjeim. Nem add fel a kommentezést, mert sokat számít a receptet feltev?knek, és annak is, aki éppen megf?zni készül. Ha olvassa, hogy vki már elkészítette, és neki is ízlett, akkor már már nagy baj nem lehet a recepttel. Én számítok Rád ezentúl! :-) Szép napos napokat kívánok Neked! Üdv:-) Vici
Megkérdezhetem, hogy mi az a korma?
Klasszikus értelmeben a "korma" kifejezés az elkészítési technikát hivatott jelezni, amikor is a húst és/vagy zöldségeket vízben, alaplében dinszteled, joghurt vagy tejszín hozzáadásával. De manapság kormának hívják a s?r?, krémes szószú curry alapú ételeket.
Ez a recept úgy ahogy van tökéletes! Amikor elöször elkészítettem, azt hittem valami indiai étteremben eszek :) Azóta pedig függö módjára majdnem minden héten megcsinálom :D
Kedves Vicikó! Többször elkészítettem és imádjuk, s?t elmentünk az étterembe is, amikor Pesten jártunk, köszönjük a receptet! Nekem csak az a baj, hogy mindig kicsapódik a joghurt amikor elkezdem f?zni, nem ront az ízén, mert nagyon jó, de nem tudom másnál is így van e vagy valamit másképp kell csinálni? Üdvözlettel: Kata
Furcsa, hogy nektek s?r? lesz, nekem meg mindig tök leveses. Nem tudom hol rontom el, mindenesetre legközelebb sokkal kevesebb vizet teszek bele. :(
Kedves katushejj! Nekem van egy tippem. Épp most csináltam meg el?ször, és nekem is hig volt a f?zési folyamat közben. Aztán hagytam szép lassan, hogy a joghurtból kif?jön a viz, igy a végére bes?r?södött magától. Szóval szerintem ha egy kicsit tovább hagyod f?ni, a tiéd is s?r? lesz :)
Isteni lett, bár én minden f?szerb?l sokkal többet raktam bele. :D Kávés kanál meg a teáskanál helyett többszörös ev?kanál mennyiséget választottam :D
Hihetetlen, épp a minap sóvárogtam a nászutunkon, Balin megtapasztalt gasztronómiai élmények után, erre ma este a vacsoránk teljesen azokat az ízeket idézte. Nagyon finom volt, örülök a receptnek, köszönöm. Én csirkemellfiléb?l készítettem, kicsit b?kez?bben bánva a f?szerekkel, és a húst csak kb. negyed óráig pácolva, de tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel.