Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-boros sugo

Csirkés-boros sugo
Csirkés-boros sugo
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt vettem egy monumentális olasz tésztás könyvet - a mérete alapján embert is lehetne ölni vele. Sokfélét kipróbáltam belőle, de ez az abszolút kedvenc. Most épp zöldborsót tettem bele, de eredetileg gomba van a receptben (az is 30 dkg). Különösen szeretem, hogy csirkecombból készül, mert a mell nekem túl száraz. A végén ne hagyjuk el a tejszínt, mert az simítja össze az ízeket!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb azzal a borral, amivel főztük, ez lehet száraz fehérbor, de akár rozé is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filézett csirke felsőcombot (vagy akár egész combot, de azt is filézve) falatnyi darabokra felvágjuk, a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A nyers sonkát (vagy a szalonnát, mert azzal is jó) szintén felkockázzuk. Ha gombát teszünk bele, feldaraboljuk. Készíthetjük fagyasztott zöldborsóval is, mert így is tökéletes.
  2. Kevés olívaolajon kicsit átsütjük a sonkát/szalonnát, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután jön a sűrített paradicsom, ezt is kevergetjük.
  3. Most tesszük bele a húst, a borsót vagy gombát, jól átforgatjuk, és felöntjük a borral. Fűszerezzük sóval-borssal, szárított vagy friss bazsalikommal.
  4. Fedő alatt addig pároljuk, míg minden megpuhul. Ha nagyon sülne, vízzel hígítsuk. Sűrű, de szaftos mártást kell kapnunk.
  5. Végezetül beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, de csak annyira sűrítjük be, hogy azért leve is maradjon.
  6. Külön kifőzött tésztával, forrón tálaljuk. A tészták közül olyat válasszunk, ami jól fel tudja venni a mártást, pl. penne, fusilli, pipette. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 533
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkés-boros tésztamártás-sugo, csirkecombos olasz tésztamártás, csirkehúsos mártás olasz módra, olasz csirkepörkölt gazdagon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
csirke felsőcomb 5 db
sonka 10 dkg
zöldborsó 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
fehérbor 1.5 dl
főzőtejszín 2 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek