Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös-sajtos lepény - Töki pompos

Tejfölös-sajtos lepény - Töki pompos
Tejfölös-sajtos lepény - Töki pompos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd néni sütött ilyet, és annyira ízlett, mikor megkínált, hogy én is elkészítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Mindenféleképpen langyos, meleg helységben készüljön, mivel kelt tészta.
Füstölt sajttal a legjobb.
Akinek kevés bele a fokhagyma, az tehet bele többet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet kimérjük egy tálba.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk,a pici cukorral elkevert langyos vízben. Ha megkelt az élesztő, hozzáöntjük a liszthez.
  3. Sót, kis oreganót, kevés olajat adunk még hozzá, és annyi vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Dagasztjuk  kicsit, amíg jól összeáll a tésztánk.
  4. A tálat belisztezzük, és a tészta tetejét is. Félretesszük kelni.
  5. Közben elkészítjük a tetejére valót. A tejfölt, a sajtot, a fokhagymát jól összekeverjük.
  6. Mikor a tészta duplájára kelt, egy nagy gáztepsit kiolajozunk. Beletesszük a megkelt tésztát, és nyújtófával vagy kézzel tepsi méretűre nyújtjuk.
  7. Rákenjük a sajtos masszát.
  8. Begyújtjuk a sütőt, és egyből betoljuk a lepényünket. Megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 726
elküldve: 2
receptkönyvben: 284
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
709 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös lepény, sajtos lepény, fokhagymás kenyérlángos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vlidus
vlidus Wed, 2012-08-29 13:26

Már többször megsütöttem(ma is),de dupla adagot kell csinálnom,mert annyira kapós :)

415
finomliszt 3 bögre
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
víz 5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 teáskanál
tejföl 450 g
sajt 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd