r
Nosalty Logó

Marokkói marharagu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Loukoumades
Marokkói marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 4521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2132 micro
  • β-karotin
    5501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3634 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13153.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    3758 mg
  • Nátrium
    7475 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3282 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2652 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12794 micro
  • β-karotin
    33005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21801 micro
  • Lut-zea
    17499 micro
Összesen 4521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A húst nagyon vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk.
  2. Ezután lisztben megforgatjuk őket és olajban gyorsan megsütjük mindkét oldalukat.
  3. 2-3 sárgarépát, 2 paradicsomot és a hagymát robotgépben pürésítjük, majd ezt a keveréket egy evőkanál olaj hozzáadása után néhány percig kis lángon főzzük,aztán paprikával fűszerezzük.
  4. Nagy lábasba tesszük a hússzeleteket és felöntjük a paradicsompürével elkevert zöldséglevessel.
  5. Az edényt lefedjük és fél óráig főzzük a húst.
  6. Utána fokozatosan hozzáadjuk a zöldségeket: először a csicseriborsót, a vékony karikákra vágott répát és az apróra vágott hagymát, pár perc múlva a pürésített zöldségeket, a cukkínit és a kockára vágott paradicsomot. Innentől már csak pár percig főzzük. (Különben a paradicsom és a cukkíni nagyon szétfő.)
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14776
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Kuszkusszal tálaljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük. Marhahús helyett csirkéből is el lehet készíteni. Az étel mediterrán jellege és a kuszkusz miatt egy kis menta hozzáadása a végén még autentikusabbá teszi az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói marharagu
Loukoumades 7 recept

A Fakanál honlapján találtam ezt a receptet, és azonnal az anno Franciaországban elfogyasztott finom kuszkuszos ételek jutottak eszembe.

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek