r
Nosalty Logó

Csirkemell tejfölös sajtmártásban

NS
Csirkemell tejfölös sajtmártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

465
Kalória
29.7g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
144.9g
Víz
153.9g
Koleszterin
917.8mg
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1857 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 465 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5260.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1857 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt húst, sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával (vagy fokhagyma ízbombával) fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ha megfőtt, a hús, a lisztet a tejföllel összekeverjük, és a húsra öntjük.
  5. Végül a sajtot is rászórjuk, és az egészet összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, tejszínnel lehet higítani. Rizskörettel tálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 30 p

Az egyik legtöbbször elkészített receptem. Az unokám is nagyon szereti. Tehetünk bele kevés szalonnát, esetleg füstölt sajtot. A Tv paprika nagyon jó ízt ad neki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...