r
Nosalty Logó

Sajtos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A karaj elkészítéséhez

  1. A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
  2. A húst kizsírozott (nem olajozott!) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé (nem baj, ha kissé fedik egymást).
  3. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszátkapjunk,kikeverjük. Sózni nem kell!
  4. A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
  5. Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 891
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 96986
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Ajánló

Gombás rizs illik mellé, bár én burgonypürével szeretem.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az étel nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.

Hozzávalók

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...