Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sertéskaraj

Sajtos sertéskaraj
Sajtos sertéskaraj
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az étel nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.

hozzávalók / 3 adag

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Gombás rizs illik mellé, bár én burgonypürével szeretem.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
  2. A húst kizsírozott (nem olajozott!) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé (nem baj, ha kissé fedik egymást).
  3. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszát kapjunk, kikeverjük. Sózni nem kell!
  4. A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
  5. Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 73 356
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 236
elkészítve: 58/81
Facebookon megjelent: 1

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos karaj

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Mon, 2017-07-03 14:38

Jaj de jó recept! Következő alkalommal vörös chedárral is csinálok. Szuper. Köszi.

Jucmok
Jucmok Tue, 2017-03-28 12:51

A recept egyszerű és nagyszerű, köszönet érte! :) Máskor is el fogom készíteni, az már biztos, ízlett a családnak. :)

Keti27
Keti27 / Keti27 Mon, 2015-07-06 12:02

Megcsináltam, nagyon finom (én paradicsomkarikát és egy kis hagymát is tettem a húsra), de nekünk egy picit száraz, úgyhogy legközelebb tarjával készítem! köszi a receptet

witch
witch / witch Thu, 2015-06-04 17:20

Ez nagyon finom lett, koszonom! Az az egy tojassargaja a titka, hogy ne olvadjon le a husrol az osszes sajt es most mar en is tudom. :o)
udv:witch

Jencikém
Jencikém Mon, 2011-12-26 14:33

Ma elkészítettem ebédre, nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett! Egyszerű és finom! Köszi a szuper receptet!

norim
norim Sun, 2010-12-26 17:26

Kedves Strawberry! Csak azt szeretném tudni, hogy sütéskor le kell-e fóliázni a tepsit. Köszi. Üdv. Nóri

norim
norim Sun, 2010-12-26 18:30

Juci! Nagyon köszönöm a gyors választ, most fogom elkészíteni vacsorára. Üdv. Nóri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-20 22:23

Szia strawberry!Igen, és a pörkölt is ha fel lett rakva, el volt magába, tudtam a karajjal foglalkozni, és aztán csak vártuk az eredményeket kaja ügyben és dumcsiztunk,együtt a család.Jó volt.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-20 20:14

Kedves strawberry!Meglett a zsíros alapon készült bográcsos csirkepörkölt,istenien sikerült,teljesen más, mint a lábasban!!!Megcsináltam a Te húsodat is, ment még most vacsorára is, hát tiszta tobzódás volt, mit mondjak!!Mindkettő ízlett, majd ha lesz még jó idő , bográcsozunk, ha nem akkor jövőre, majd újra.A sajtos sertéskaraj recepted viszont ősz-tél-tavasz is ismételhető, és meg is fogom csinálni, nagy sikere volt neki, újdonság is volt, úgyhogy be lehet venni a repertoáromba, ez volt a családom és a saját véleményem is.Köszi szépen!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-19 15:57

Kedves strawberry!Én is mangalicát szoktam, de a két barátnőm hízlalja őket, és azoktól szoktunk venni disznóságokat és zsírt is.(húst, levescsontot,hurkát,kolbászt,stb.,..)Abba a húsba megbízok.Spar, Auchan, Cora nálunk nincs.Viszont csirkepörkölt zsíros alapon bográcsban, na az lesz holnap, meg még a te sajtos sertéskarajod,ma vettem ki a fagyóból, gyönyörű, holnapra kienged,június eleji vágás, 110 kg.os malac volt,mangalica persze, is, mert a nélkül a kisfiam nem létezik!!!!!Meg a vöröshagymás burgonya mézes rásütéssel, azt is itt találtam, és meg kell csinálnom, mert istenien nézett ki, és fincsi lehet.Szóval, jó hétvégi főzőcskézést Neked is!!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-18 20:17

Szia! Hát eléggé necces a dolog, de nem mindig sikerül, finom, igazi házi zsírt beszereznem, akkor kénytelen vagyok az étolajat használni, de az igazság az, hogy a pörkölt is csak házi zsírral a jó ,ez van.Tudomásul kell venni, hogy vannak ételek, amikhez a zsír való, teljesen más az íze olajjal, ebben igazad van , egy a véleményünk.Sőt,a tojásleves kevés rántásos alapjába is azt teszek,valaki, most felkiállt, de hát , ki hogy tanulta, vagy ette, látta.Sorolhatnám még a recepteket, mert van, amit nem lehet pótolni olajjal, csak ha itt leírogatja az ember, a bio szakértők és egészségesen étkezők, kiakadnak.Éva-Anyóca

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-08-18 21:39

Az engem nem különösebben érdekel.:) Valamibe zsír kell és punktum. Én épp a minap vettem 1 doboz házi libazsírt (Auchanban) kézműves magyar termék,meg is látszik rajta..isteni..na meg az árán is,1600 volt,950 gramm,de ha figyelembe veszem,mennyi (amúgy méregdrága)hízott libahájat kellene vennem ennyi zsír kisütéséhez,plusz a macera,akkor nem is drága:) Sertészsírból mangalicát szoktam.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-18 19:30

Kedves strawberry!Nagyon szépen köszönöm ezt a klassz receptet!Végre valaki, aki bátran használja a borsot,(fűszer), és a zsírt is.Én is sokszor olajjal főzök, de ha láttad a káposztás burgonyagombócom receptjét, abba zsír kell, a tészta részébe, olajjal elképzelhetetlen és nem is lehet elkészíteni és más is az íze!!Annyi étel van, ami csak zsírral készíthető el, persze ahogy írtad, ésszel és mértékkel.Köszi,receptkönyvben van!Éva-Anyóca

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-08-18 14:29

Szia Sergio, azért írtam, hogy zsír, mert ez egy amolyan jófajta hagyományos recept. Nem kel félni a zsírtól, manapság olyan divatos az egészség jegyében olajjal és margarinnal főzni, pedig a közhiedelemmel ellentétben a zsír (nyilván mértékkel) nem egészségtelen. Én nem ajánlom a vajat, legalábbis ehhez a recepthez nem, remélem, azért nincs harag. Üdv, Juci.

658
sertés rövidkaraj 60 dkg
trappista sajt 15 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek