Sajtos sertéskaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
A karaj elkészítéséhez
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
10g mangalica zsír90 kcal
Összesen
659
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
A karaj elkészítéséhez
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
30g mangalica zsír271 kcal
Összesen
1978
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
A karaj elkészítéséhez
-
69.8g sertés rövidkaraj116 kcal
-
17.4g trappista sajt61 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
7g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3.5g mangalica zsír31 kcal
Összesen
229
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1525.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 181.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
659
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.3 g
Zsír
-
Összesen 139.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4575.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 1103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 543.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 557 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
1978
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A karaj elkészítéséhez
-
15 dkg trappista sajt
-
1 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tepsi kikenéséhez
-
2 ek mangalica zsír
Elkészítés
A karaj elkészítéséhez
- A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
- A húst kizsírozott (nem olajozott!) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé (nem baj, ha kissé fedik egymást).
- A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszátkapjunk,kikeverjük. Sózni nem kell!
- A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
- Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 891
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 96986
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.
Ajánló
Gombás rizs illik mellé, bár én burgonypürével szeretem.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt az étel nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.