r
Nosalty Logó

Gyors csirkevacsora

NS
Gyors csirkevacsora
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

A szójaszószos-mézes csirkemellhez

665
Kalória
68.7g
Fehérje
13.6g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
247.8g
Víz
250.8g
Koleszterin
225mg
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

A szójaszószos-mézes csirkemellhez

Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

A szójaszószos-mézes csirkemellhez

Összesen 2661 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

A szójaszószos-mézes csirkemellhez

Összesen 177 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 665 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11649.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1200 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2916 mg
  • Nátrium
    6886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    991.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2661 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A sajtos-tejfölös csirkemellhez

  1. A szójaszószt és a mézet egy tálban összekeverjük, pici olajat öntünk hozzá, félretesszük.
  2. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd szeletekre vágjuk.
  3. A szeletek felét a szójaszószos pácba tesszük, hagyjuk, hogy átjárják a húst az ízek.
  4. A többi csirkét olajjal kikent tepsibe fektetjük, delikátot szórunk rájuk, majd vastagon megkenjük őket tejföllel.
  5. A tejfölre reszelt sajtot szórunk, majd a tepsit alufóliával takarjuk le, sütőbe tesszük 20 percre közepes hőmérsékleten.
  6. További 5 percig alufólia nélkül sütjük a húst, hogy a tetején a sajt megpirulhasson.
  7. Miközben a sajtos csirke sül, a szószos csirkét kivesszük a pácból, és közepes lángon, olajjal kikent serpenyőben megsütjük.
  8. A kész húsokat tálra szedjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a csirketál a család egyik kedvence. Középen a pikáns szójaszószos-mézes csirkemell található, körülötte pedig sajtos-tejfölös csirkemell. Természetesen sokkal több készült, de csak ennyit tudtam megmenteni egy fotó erejéig.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...