Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós rántott hús

Almás-diós rántott hús
Almás-diós rántott hús
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Terhességem alatt egy nagy furcsaságot fogyasztottam, és ez az alma. Másnak ez nem furcsa, de én nem szeretem az almát, mégis nagyon kívántam, főleg a jó savanyú zöld almát. Ebből persze a leendő dédnagymamák rögtön megjósolták, hogy fiam lesz (és be is jött!). Szóval, a nagy almamániám és a beköszöntő ősz (dió) ihlette ezt a receptet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A bunda vastagabb és puhább, mint a normális rántott hús esetében. Vigyázni kell, mert pont emiatt könnyebben le is jön, érdemes rövidebb ideig sütni (de azért a hús süljön át!). Ízletes, sem az alma, sem a dió íze nem dominál, hanem kellemes összhangot képez, éppen ezért javasolt "savanyúságként" almát felkínálni még hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A diót ledaráljuk, és a zsemlemorzsával elvegyítjük.
  3. Az almát lereszeljük, és a felvert tojással, illetve a tejjel elkeverjük.
  4. A hússzeleteket először lisztben, majd az almás-tojásban, és végül a diós-morzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.
  5. Krumplipürével és zöld alma szeletekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús, bundás hús, diós bundás hús, almás bundás hús, őszi szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2321
sertés rövidkaraj 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 1 marék
zsemlemorzsa 2 ek
alma 1 közepes db
tojás 1 db
tej 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 5 dl