Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás hús lillusca konyhájából

Bundás hús lillusca konyhájából
Bundás hús lillusca konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontos hogy a bunda ne legyen túl híg, mert akkor a forró olajban lejőn a húsról, szinte leolvad róla. Ha viszont meg túl sűrű, akkor meg nem tapad rá a húsra egyenletesen.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt az idő alatt elkészítjuk a bundát. A tojásokat feltörjük, és felverjük. Adunk hozzá egy csipetnyi sót, tejet és az olajat. Kézimixerrel vagy lehet habverővel fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Akkor lesz jól elkeszítve a bunda, ha kicsit sűrűbb lesz a palacsinta tésztánál.
  3. Lisztbe forgatjuk a húst, így nem tapad hozzá a bunda.
  4. Forró olajban (nagyon fontos hogy az olaj forró legyen) kisütjük. Úgy tegyuk az olajba a bebundázott húsokat, hogy előtte a a felesleget lefolyatjuk róla, így nem lesz hatalmas a bunda rajta. De aki szereti úgy, az persze kihagyhatja ezt a lépést.
  5. Először hirtelen megsütjük a bő olajban nagy lángon, aztán takarékon készre sütjük.
  6. Köretnek bármit tálalhatunk hozzá.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 168
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

nettike es lillusca

Mióta szakács: 2012.02.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundázott hús, bundás csirke, pulykamell sűrű bundában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

792
sertés rövidkaraj 0.5 kg
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 1.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl