r
Nosalty Logó

Bundás hús lillusca konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bundás hús lillusca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 792 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3165 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 792 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1416 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3165 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, és besózzuk. Pár percig állni hagyjuk.
  2. Ezalatt az idő alatt elkészítjuk a bundát. A tojásokat feltörjük, és felverjük. Adunk hozzá egy csipetnyi sót, tejet és az olajat. Kézimixerrel vagy lehet habverővel fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Akkor lesz jól elkeszítve a bunda, ha kicsit sűrűbb lesz a palacsinta tésztánál.
  3. Lisztbe forgatjuk a húst, így nem tapad hozzá a bunda.
  4. Forró olajban (nagyon fontos hogy az olaj forró legyen) kisütjük. Úgy tegyuk az olajba a bebundázott húsokat, hogy előtte a a felesleget lefolyatjuk róla, így nem lesz hatalmas a bunda rajta. De aki szereti úgy, az persze kihagyhatja ezt a lépést.
  5. Először hirtelen megsütjük a bő olajban nagy lángon, aztán takarékon készre sütjük.
  6. Köretnek bármit tálalhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 272
  • Össznézettség: 106374
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos hogy a bunda ne legyen túl híg, mert akkor a forró olajban lejőn a húsról, szinte leolvad róla. Ha viszont meg túl sűrű, akkor meg nem tapad rá a húsra egyenletesen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek