r
Nosalty Logó

Csirkemell kapros-juhtúrós mártással spenótos tésztaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Csirkemell kapros-juhtúrós mártással spenótos tésztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 928 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 3711 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Összesen 177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3286 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    610 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3047 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6607 micro
Összesen 928 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    239.4 g

Zsír

  • Összesen
    156 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13144.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    589 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    9078 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1252 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1049 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1467 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26428 micro
Összesen 3711 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Elkészítés

Tésztaágy

  1. Sós-olajos vízben feltesszük a spagetti tésztát főni.
  2. A spenótot alaposan megmossuk, levágjuk a szárakat, és amennyire tudjuk, felaprítjuk.
  3. Kevés olajat hevítünk egy magas lábasban, átforgatjuk rajta a spenótot, kevés vizet löttyintünk rá (kb egy decit), belereszeljük a fokhagymát, és 10-15 percig kevergetjük, amíg meg nem fonnyad.
  4. Leszűrjük a spenótot, a levét kiöntjük, majd magas edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pépesítjük.
  5. Lábasban kevés olajat hevítünk, felszeleteljük a jól megmosott csiperkét, és puhára pirítjuk az olajon. Ekkor hozzáadjuk a spenótot, és 10 percig kevergetjük, amíg a gomba teljesen meg nem puhul.
  6. Körülbelül addigra megfő a tészta, leszűrjük, és belekeverjük a spenótba. Ekkor sózhatjuk még, ha nem elég sós, én egy csapott evőkanállal tettem bele.

Mártás

  1. Az összes hozzávalót összemelegítjük egy edényben, félretesszük. A tejet nem mértem le, egy kicsit löttyintettem bele, amíg a mártás el nem érte a krémes állapotát, de kb. egy deci lehetett.

Csirke

  1. A csirkemell filét szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Serpenyőben kevés olajon átsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csirkemell kapros-juhtúrós mártással spenótos tésztaágyon
Fonott Kalács 77 recept

Ha tavasz, akkor spenót és gomba! Kiskoromban a spenót egyenlő volt a halálbüntetéssel, sőt mind a mai napig nem szívesen eszem a klasszikus spenótfőzeléket, magában olyan értelmetlennek tűnik. Így viszont, tésztával keverve szeretem, a juhtúró pedig nagyon szépen harmonizál az ízével, e mellé csak csirkemellet vagy pulykamellet tudok elképzelni. Az ötlet egy helyi ételfutártól van, amit csak tovább fejlesztettem. Igazi finom, tavaszi ebéd, így talán még a gyerekek is szívesebben fogyasztják a spenótot. Aki nem szereti a juhtúrót, persze helyettesítheti tehéntúróval is.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tésztaágy

Mártás

Csirke

Címlapról ajánljuk

További cikkek