r
Nosalty Logó

Spenótos-lazacos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spenótos-lazacos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1043 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4168 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5080 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11001 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    200.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6569.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    1671 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    672 micro
  • K vitamin:
    1741 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1897 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44004 micro
Összesen 4168 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alaposan megmossuk, leszárazzuk.
  2. A lazackonzerv olaját egy nagyobb lábasba öntjük, felmelegítjük, és a spenótot rátesszük. Ha megfonnyadt, ráreszeljük a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel kicsit pépesítjük, majd hozzátesszük a krémsajtot és a mascarponét. Összemelegítjük.
  3. A lazacot villával összetörjük, és a spenótos-sajtos mártáshoz adjuk. Összeforraljuk.
  4. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, de nem öblítjük le.
  5. Hozzátesszük a spenótos lazacmártáshoz, és összeforgatjuk.
  6. A parmezán sajtot lereszeljük.
  7. Tányérra szedünk a spenótos-lazacos tésztából, és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-lazacos spagetti
Gonoszka1 428 recept

A Keresztlányom jött hozzánk, és gondoltam, a születésnapjára egy igazán ünnepi, finom fogást készítek a "kötelező" sonkás tészta és hideg tojás mellé. Szereti a tésztát (mondhatni, hogy nap, mint nap képes megenni) és a spenótot. Így ezt az ételt találtam ki. Nagyon jól sikerült, igazán nagyon finom. Ezért elhatároztam, hogy a karácsonyi menübe is elkészítem ezt az igazán ünnepi, ízletes fogást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek