Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell brokkolis-baconös szószban

Csirkemell brokkolis-baconös szószban
Csirkemell brokkolis-baconös szószban
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon laktató és ízekben gazdag csirkemellet szerettem volna készíteni, szószos formában, sok zöldséggel,  tésztával. Kipróbáltam, amit olasz szakácsoknál láttam a TV-ben (hogy a főzővízbe nem tesznek olajat), és mivel fogkeményre főzzük a tésztát és összekeverjük a szósszal - annak szaftját veszi fel - ezért nem tettem bele, és jól tettem, mert nagyon ízletes lett. Nagyon különleges ízt adott a kömény és a szerecsendió, és maguk a zöldségek is. A vaj íze még jobban összehangolta, és kiemelte az ízeket. Sikerem volt, máskor is elkészítem. :-))

hozzávalók / 4 adag

A brokkolis csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

  • 10 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Finom bor (fehér), sok reszelt sajt. Házi szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit, karfiolt rózsáira szedjük, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk fel, a húsos szeletelt bacont is vékonyan felcsíkozzuk. Finomra vágjuk fel a petrezselyemzöldet.
  2. A lábasban az olívaolajon kevés sóval a fokhagymát fedő alatt pároljuk egy kicsit, majd rátesszük a bacont, 2 percig keverés mellett pirítjuk, majd beletesszük a csirkemellet, keverés mellett kb. 6-8 percig, fehéredésig pirítjuk.
  3. Beletesszük a karfiolt, zöldborsót, brokkolit, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal és a szerecsendióval ízesítjük, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat, óvatosan megkeverjük. 2 dkg vajat teszünk bele és főzzük fedő alatt kis lángon (150 fokon), közben kóstoljuk, keverni nem, vagy csak nagyon óvatosan lehet. Fűszerezzük a kóstolás során - ha szükséges - sóval és őrölt borssal.
  4. Beletesszük a tejszínt, a maradék vajat, összeforraljuk, és forrás közben a legvégén beletesszük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és mire egyet rottyan, kész is. Lekapcsoljuk, melegen tartjuk a tálalásig.
  5. Forrásban lévő sós vízben a tésztát a leírás szerint kifőzzük, és összekeverve a szósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 007
elküldve: 4
receptkönyvben: 175
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-baconos csirkemell olasz szószban, csirkemell zöldséggel paradicsomos-tejszínes szószban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-14 19:06

Kedves katamolly!

Szerintem nem, semmi gondot nem fog okozni, (finom tejföllel is!! :-) ), - nyugodtan használd a jó alaposan simára kevert tejfölt, amikor amúgy a tejszínt használnád, kitűnő lesz az állaga is, és az íze. :-))
Sikeres főzést kívánok!
Szép tavaszias hosszú hétvégét!
Éva-Anyóca

katamolly
katamolly Wed, 2012-03-14 15:15

Szia! Megint egy remek receptet találtam Tőled! Szerinted tejszín helyett tejföllel is el lehetne készíteni? Mert a kisebbik fiacskám inkább a savanyított tejtermékeket eheti, mert picike korában ekcémás volt, egyenlőre azokkal próbálkozunk. Változtatni kellene valamin a tejföl kissé "savanykás" íze miatt? Előre is köszönöm a választ!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-11-05 19:34

Kedves Bató Edit!

Köszönöm szépen:-)
Nagyon szeretjük a szószos ételeket, főleg a gyerekek szavazzák meg, csak néha tudnám , mit tegyek bele? -....most így sikerült összehozni, és magáért beszélt az a két üres tál, amiben a tészta és a szószos hús volt:-))))
Remélem, Nektek is ízleni fog :-))
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-11-05 19:30

Kedves nyamóka!

Nagyon szépen köszönöm :-)
Remélem, hogy sikerül elkészíteni , és ízleni is fog. :-)
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-11-05 19:27

Kedves varadizsike!

Köszönöm szépen, örülök neki :-)
Sikeres főzést, és jó étvágyat kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-11-05 18:09

Szia Éva-Anyóca!
Nagyon tetszik a recepted, fincsi alapanyagok, fűszerek, szósz... nekünk való!
Puszi, Edit

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2011-11-05 12:16

Kedves Éva-Anyóca! Tényleg nagyon jól hangzik, én is felveszem a listámra, és hamarosan el is készítem! Csupa finomság van benne, úgyhogy biztosan szeretni fogjuk! :-) Puszi: Éva

1258
csirkemell filé 40 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 5 dkg
fokhagyma 5 gerezd
bacon 15 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 30 dkg
brokkoli 30 dkg
karfiol 30 dkg
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
petrezselyem 3 ek
paradicsom 800 g
habtejszín 2.5 dl
spagetti tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 l
sajt 10 dkg