Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsos-juhtúrós muffin

Csirkehúsos-juhtúrós muffin
Csirkehúsos-juhtúrós muffin
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen nehéz elhinni, az országot elöntő muffin-láz engem csak most ért el. Mégpedig azért, mert most jutottam szilikon muffin formához, amivel álom dolgozni.

Az utóbbi napokban sok receptet elolvastam, és úgy gondoltam tovább fejlesztem a sós muffin recepteket, mivel a párom nem igazán édesszájú, viszont a hús bármikor jöhet nála. Innen indult a gondolat, hogy süti is legyen, meg hús is, aztán ez lett belőle... pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (12 db):

  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg liszt
  • bors
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1/2 margarin
  • 1/2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 szelet szalonna

A töltelékhez:

  • 5 dkg juhtúró
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis paradicsompüré
  • petrezselyem
  • sült csirke fűszerkeverék
  • őrölt chili

A tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát a kockára vágott szalonnával megpirítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, sóval, borssal, zabpehellyel összekeverjük. Felolvasztjuk a margarint (én mikróban csináltam), és beleöntjük a lisztes keverékbe, majd hozzáadjuk a tejet, tojásokat és a pirított szalonnát, hagymát is, és ezekkel jól összekeverjük.
  3. A muffin formák aljára (én szilikon formákkal dolgozom) 1 kk tésztát teszünk, majd lelapítjuk a tészta közepét, és 1 mk juhtúrót kanalazunk a tésztára.
  4. A tészta kézzel formázható állagú, így kis golyókat formázunk, amelyeket szétlapítunk, és a juhtúrós rétegre rakjuk.
  5. A csirkemell szeleteket apró kockákra vágjuk, fűszerezzük sült csirke fűszerkeverékkel, apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, chili paprikával, karikára vágott fokhagymával. Serpenyőbe rakjuk, és a paradicsompürében 5-8 perc alatt megsütjük.
  6. A sült csirkemell kockákat elosztjuk a muffinok között.
  7. A maradék tésztából kicsivel nagyobb golyókat formázunk, mint amiket a juhtúrós rétegre raktunk. Ezeket is lelapítjuk, és a húsos rétegre simítjuk.
  8. A tetejére reszelt füstölt sajtot szórunk.
  9. Kb. 25 perc alatt 180 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 452
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós-csirkehúsos muffin, sós muffin csirkés töltelékkel, túrós-csirkés muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzLiz90
SzLiz90 Sun, 2016-02-21 19:07

Szia! Bocsi a kérdésért, de a 1/2 margarin az mit takar? Elég sok kiszerelésben kapható manapság...

carla51
carla51 Mon, 2014-10-13 04:32

Szia Somikatus!
Ma elkészitettem a recepted, és nagyon izlett mindenkinek! Mi sima sajtot tettunk a tetejére, de ugy is szuper finom lett a végeredmény. Biztosan fogom még használni a recepted! Koszonjuk!

ui.: bocsánat a hiányos ékezetekért, a billentyuzet és nem az irástudás a probléma :)