Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-paradicsomos kukorica-muffin

Hagymás-paradicsomos kukorica-muffin
Hagymás-paradicsomos kukorica-muffin
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sós muffint salátával meleg előételként, esetleg főfogásként is tálalhatjuk, de egy kis vajjal reggelire, vagy tízóraira is nagyon finom.


hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és az apróra vágott újhagymával (a zöldjét is beleaprítjuk!) és szárított paradicsommal.
  2. A tojásokat kicsit felverjük és beleöntjük a lisztes keverékhez.
    Hozzáadjuk a kecskejoghurtot és az olajat és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A muffin formába formapapírt teszünk és ebbe kanalazzuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben, 200 C-on kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 306
elküldve: 2
receptkönyvben: 198
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-23 11:45

Biztos, hogy jól írtad a lisztek mennyiségét? Majdnem fél kiló lisztre van szükség ehhez? Én megcsináltam, de borzasztó lett..... :-(

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-08-24 22:03

kedves Kamilla!
tényleg ilyen mennyiségből készítettem a muffint. mi volt a probléma? a kukoricliszt meglehetősen száraz, "fojtós" ezért esetleg annak a mennyiségét csökkentheted egy kicsit.
köszi, ha megosztod a tapasztalataidat.
további jó próbálkozást!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-10-06 15:30

A tönkölybúza glutentartalmú! Kérem töröljék a glutenmentes jelzőt!

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2008-10-08 20:05

valóban. elnézést a téves besorolásért. már javítottuk is.
további kellemes böngészést!

239
kukoricaliszt 300 g
tönkölybúza liszt 150 g
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 0.25 teáskanál
1 kk
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 dl
kecskejoghurt 3 dl
újhagyma 2 db
szárított paradicsom 6 db