Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke kókuszmártásban

Csirke kókuszmártásban
Csirke kókuszmártásban
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában rengeteget túlóráztam, páromnak pedig pont kevés melója volt, így amíg otthon volt, ő főzött és takarított. Mivel már két hete nem főztem rendes kaját, meg akartam lepni egy romantikus vacsival, megérdemelte ennyi segítség után. Valami egzotikusat szerettem volna, mint a hawaii csirkemell, mert azt nagyon szereti, én viszont nem szeretem, nekem az édes-savanyú-sós sehogy sem passzol össze, az ananász íze nekem túl erős a csirkéhez. Így jött a kókusz ötlete, elképzeltem, milyen lehet. Az ötlet teljes egészében az enyém, sehol nem találtam ilyet a neten, de a kínai kaják közé sorolnám a jellege miatt. Üvegtésztát vettem hozzá, most először életemben, de éreztem, hogy jó lesz. És jó lett! Az ízek nagyszerűen passzolnak, annyira összhangban vannak egymással, hogy hihetetlen. Lehetne még fokozni, várom az ötleteiteket a továbbfejlesztésére. De mivel ez volt a teszt kaja, egyelőre ennyi a recept. Gyors, olcsó, egyszerű, finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mi pezsgőt ittunk hozzá, bármilyen itallal el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehúst lebontjuk a csontról, felkockázzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkét, és lassú tűzön kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal, kardamommal fűszerezzük. A kardamom egy enyhe ízű fűszer, ha valaki nem ismeri, olyan kajákhoz használom, amiknél nem akarok nagyon erős ízt elérni (itt pl. azért, hogy legyen értelme a mártásnak), de mégse legyen az a sima só-bors alap íze.
  3. Amíg a hús sül, elkészítjük a tésztát. Azért nem ezzel kezdjük, mert a megszokott magyar tésztához képest az üvegtészta nagyon gyorsan megfő. Ugyanúgy forrásban lévő sós olajos vízbe tesszük, kb .10 perc alatt megfő, kóstolgassuk. Tegyük félre, csöpögtessük le.
  4. A kókuszmártás a legegyszerűbb. Én főzőtejszínt vettem, elsőre nem mertem ennyi pénzt költeni, nem tudtam megéri-e, de most azt mondom, megéri, legközelebb veszek kókusztejet. Kicsi olajat rakunk a fazék aljára, felmelegítjük, ráöntjük a kókuszt és 1-2 ek cukrot, összeforgatjuk, de ne pirítsuk! Hozzáöntjük a tejszínt, és összefőzzük.
  5. Tálaláskor a tányérra tesszük a tésztát, rászedünk húst, majd ízlés szerint öntözzük meg a mártással.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 005
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
76 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egzotikus csirke kókuszmártással és üvegtésztával, kókuszos csirke, kókuszos csirke üvegtésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1302
csirke felsőcomb 500 g
üvegtészta 250 g
kókuszreszelék 50 g
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöld kardamom 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek