Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csípős csirkemell

Tejszínes csípős csirkemell
Tejszínes csípős csirkemell
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan csípős, mint elsőre tűnik. A rizs a szafttal isteni finom! Néha felcserélem a petrezselymet kakukkfűre, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket kettévágjuk, kiklopfoljuk, lesózzuk. Ha nagyon vastagok a mellek, érdemes kettévágni.
  2. Egy tálkában összekeverjük a vajat, az összezúzott fokhagymát, a paprikakrémet és a petrezselymet.
  3. Minden mellet megkenünk egy kiskanálnyi töltelékkel, és feltekerjük. (Nem kell összetűzni, nem fog kitekeredni.)
  4. Felsorakoztatjuk őket egy kis jénaiban, a maradék tölteléket a tetején elkenegetjük, majd ráöntjük a tejszínt.
  5. Lefedve 20 percig, majd fedő nélkül 30 percig sütjük.
  6. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 997
elküldve: 5
receptkönyvben: 143
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

jénaiban sült csirke, tejszínes csirkefalatok csípősen, csípős hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

641
csirkemell filé 100 dkg
főzőtejszín 250 ml
vaj 15 dkg
fokhagyma 6 gerezd
csípős paprikakrém 2 ek
petrezselyem 0.5 tk