r
Nosalty Logó

Csirke hordós ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke hordós ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1964.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7857 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    715 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 2351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat kicsontozzuk és megszórjuk mindkét oldalukat grillporral.
  2. Egy sütőtál aljára elterítjük a savanyú káposztát, a combokat ráhelyezzük.
  3. A gombát apró kockára felaprítjuk .
  4. A tejfölt, tejet, reszelt sajtot, és gombát összekeverjük, fűszerezzük:ételízesítővel majorannával, őrölt köménnyel, bazsalikommal, gyömbérrel.
  5. Ráterítjük a combokra.
  6. Sütőben 40 percig 250 fokon fólia alatt, majd még 5 percig a fóliát levéve sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25117
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 28.

Ajánló

Előtte egy kis étvágygerjesztő-aperitifnek Jägermeißter-t ajánlanék, mely 56 féle gyógynövényből van. A Jägermeister logója Szent Hubertus legendájára utal és egy szarvasfejet ábrázol, amelynek agancságai között egy fénylő kereszt látható. Hubertus a legenda szerint szenvedélyes vadász volt, és egy nagypénteki vadászat alkalmával pompázatos szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. Hubertus e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, a X. században pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen sok vitaminra van a szervezetnek szüksége. A savanyú káposzta tartalmazza télen kapható ételeink közül a legtöbb C vitamint - ezért sokat kéne belőle fogyasztani. Megpróbáltam a mindennapi ételeink közé becsempészni ezt a finom savanyúságot,és még a kalóriák szempontjából is jól jövünk ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.