Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke hordós ágyon

Csirke hordós ágyon
Csirke hordós ágyon
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen sok vitaminra van a szervezetnek szüksége.
A savanyú káposzta tartalmazza télen kapható ételeink közül a legtöbb C vitamint - ezért sokat kéne belőle fogyasztani.
Megpróbáltam a mindennapi ételeink közé becsempészni ezt a finom savanyúságot,és még a kalóriák szempontjából is jól jövünk ki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előtte egy kis étvágygerjesztő-aperitifnek Jägermeißter-t ajánlanék, mely 56 féle gyógynövényből van. A Jägermeister logója Szent Hubertus legendájára utal és egy szarvasfejet ábrázol, amelynek agancságai között egy fénylő kereszt látható. Hubertus a legenda szerint szenvedélyes vadász volt, és egy nagypénteki vadászat alkalmával pompázatos szarvast pillantott meg, agancsai között fénylő kereszttel. Hubertus e jel hatására magába szállt és felhagyott a vadászattal. Először remete, aztán pap, majd püspök lett, a X. században pedig a vadászok és erdészek védőszentjükké választották.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat kicsontozzuk és megszórjuk mindkét oldalukat grillporral.
  2. Egy sütőtál aljára elterítjük a savanyú káposztát, a combokat ráhelyezzük.
  3. A gombát apró kockára felaprítjuk .
  4. A tejfölt, tejet, reszelt sajtot, és gombát összekeverjük, fűszerezzük:ételízesítővel majorannával, őrölt köménnyel, bazsalikommal, gyömbérrel.
  5. Ráterítjük a combokra.
  6. Sütőben 40 percig 250 fokon fólia alatt, majd még 5 percig a fóliát levéve sütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 309
elküldve: 9
receptkönyvben: 555
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Rakott savanyú káposztás csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varente
Varente Sun, 2011-05-08 22:52

Ma ezt készítettem ebédre. A káposztát kicsit kimostam, hogy ne legyen olyan savanyú. Nem volt vele sok macera, a sütő megsütötte ... nagyon-nagyon finom és laktató volt. (Rizst is csináltam mellé, de nem nagyon kellett). Köszi!

fekri
fekri Wed, 2011-04-20 15:28

Kedves Stella!
Ma próbáltuk ki a receptedet a férjemmel, és nekünk nagyon ízlett, úgyhogy felvettük a kedvenceink közé! :) Köszönjük, hogy megosztottad!
Szép napot!

583
csirke felsőcomb 6 db
savanyú káposzta 0.5 kg
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 2 dl
tej 1 dl
sajt 10 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint