r
Nosalty Logó

Lacikrumpli újratöltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Lacikrumpli újratöltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 595 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4754 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 595 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4863.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2776 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1669.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 4754 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután lehűltek, egy centis karikákra szeleteljük őket.
  2. A karajt 8 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. Sóval, borssal és füstölt piros paprikával fűszerezzük a szeletek mindkét oldalát.
  3. Serpenyőben hevítünk 3 evőkanál zsírt, majd a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, miután elkészült, a húst felhasználásig félretesszük.
  4. A vöröshagymákat vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát aprítsuk finomra. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és a hús visszamaradt zsiradékján pirítsuk le. A felét szedjük ki, és tegyük félre. A maradékra borítsuk rá a hagymát és fokhagymát, majd kezdjük el megdinsztelni. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk puhára.
  5. A tejfölt keverjük simára 3 evőkanál olvasztott zsírral, sóval, borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával és két tojássárgájával. A hegyes erős paprikát vágjuk vékony karikákra.
  6. A tepsi alját kenjük ki 2 evőkanál zsírral, majd a megfőtt, felkarikázott burgonya felét egyenletesen terítsük rá.
  7. A burgonyára tegyük rá az elősütött hússzeleteket, a szeletekre pedig mehet a dinsztelt hagyma egyenletesen elosztva. A hagymák tetején rendezgessük el a felkarikázott paprikákat, végül jöhet a maradék krumpli a tetejére.
  8. A krumpli tetejére pedig halmozzuk rá a tejfölös szószt, és egyengessük el rajta simára. Szórjuk meg a félretett szalonnakockákkal.
  9. Süssük 190 fokos, előmelegített sütőben kb. egy órát. Időnként nézzünk rá, mennyire pirul a krumpli teteje. Amikor szép pirosas, takarjuk le alufóliával, és ha szükséges, süssük még tovább.
  10. Miután elkészült, kb. 30 percet hagyjuk állni. Ízlés szerint tejföllel vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 405
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 231
  • Össznézettség: 88455
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 10.

Receptkategóriák

Lacikrumpli újratöltve
Gerzsenyi Flóra 371 recept

A Lacikrumpli egy igazán komfortos, családbarát, sütőben sült egytálétel, ami a maga egyszerű módján sokak nagy kedvence. Laktató, gazdag, viszonylag olcsó, és egészen hagyományos, magyaros alapanyagok szükségesek csak hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek