r
Nosalty Logó

Lacikrumpli újratöltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Lacikrumpli újratöltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    364.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4863.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2776 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1669.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 4754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután lehűltek, egy centis karikákra szeleteljük őket.
  2. A karajt 8 szeletre vágjuk, és kiklopfoljuk. Sóval, borssal és füstölt piros paprikával fűszerezzük a szeletek mindkét oldalát.
  3. Serpenyőben hevítünk 3 evőkanál zsírt, majd a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, miután elkészült, a húst felhasználásig félretesszük.
  4. A vöröshagymákat vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát aprítsuk finomra. A szalonnát vágjuk apró kockákra, és a hús visszamaradt zsiradékján pirítsuk le. A felét szedjük ki, és tegyük félre. A maradékra borítsuk rá a hagymát és fokhagymát, majd kezdjük el megdinsztelni. Sózzuk, borsozzuk, és pároljuk puhára.
  5. A tejfölt keverjük simára 3 evőkanál olvasztott zsírral, sóval, borssal, fűszerköménnyel, pirospaprikával és két tojássárgájával. A hegyes erős paprikát vágjuk vékony karikákra.
  6. A tepsi alját kenjük ki 2 evőkanál zsírral, majd a megfőtt, felkarikázott burgonya felét egyenletesen terítsük rá.
  7. A burgonyára tegyük rá az elősütött hússzeleteket, a szeletekre pedig mehet a dinsztelt hagyma egyenletesen elosztva. A hagymák tetején rendezgessük el a felkarikázott paprikákat, végül jöhet a maradék krumpli a tetejére.
  8. A krumpli tetejére pedig halmozzuk rá a tejfölös szószt, és egyengessük el rajta simára. Szórjuk meg a félretett szalonnakockákkal.
  9. Süssük 190 fokos, előmelegített sütőben kb. egy órát. Időnként nézzünk rá, mennyire pirul a krumpli teteje. Amikor szép pirosas, takarjuk le alufóliával, és ha szükséges, süssük még tovább.
  10. Miután elkészült, kb. 30 percet hagyjuk állni. Ízlés szerint tejföllel vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 441
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 178
  • Össznézettség: 103501
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 10.

Receptkategóriák

Lacikrumpli újratöltve
Gerzsenyi Flóra 420 recept

A Lacikrumpli egy igazán komfortos, családbarát, sütőben sült egytálétel, ami a maga egyszerű módján sokak nagy kedvence. Laktató, gazdag, viszonylag olcsó, és egészen hagyományos, magyaros alapanyagok szükségesek csak hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...