Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott csirkemell Dorcitól

Rakott csirkemell Dorcitól
Rakott csirkemell Dorcitól
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt hozzáfogtunk a párommal a vacsorakészítéshez, annyi volt csak biztos, hogy csirkemellből fogunk alkotni. Végül megpakoltuk minden jóval, amit a hűtőben és a szekrényben találtunk, és így sütöttük meg.. Ilyen finom rakott csirkemellet már nagyon rég ettem, és ami óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármit tehetünk rá, amit otthon találunk. Ha úgy tetszik, ez is egy maradékmentő étel...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. (Ha nem sikerül elég keskenyre szeletelni, akkor óvatosan lehet picit klopfolni rajtuk.) Közben a tojásokat keményre főzzük.
  2. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát vékonyabb szeletekre vágjuk, aki szereti, pár karika csípős paprikát is tehet közé. A szalonnát is feldaraboljuk.
  3. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, alulra fektetjük a csirkemell szeleteket, erre össze-vissza pakolunk szalonna darabokat, majd az egészet beborítjuk a sonka szeletekkel, és ezután a lecsöpögtetett gombával. Ezekre jön a felkarikázott főtt tojás, a paprika, csípős paprika, paradicsom és végül a reszelt sajt.
  4. Sütőben közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor szépen megpirult a sajt is a tetején.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x25x6 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 639
elküldve: 6
receptkönyvben: 149
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dorciiii

Mióta szakács: 2015.08.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott csirke paradicsommal paprikával, zöldséggel sonkával és sajttal rakott csirke, rakott csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dulifuli69
dulifuli69 Mon, 2015-09-28 13:59

Kedves Dorciiii, ha jól látom, akkor ezt fedés nélkül kell sütni a tepsiben ugye? :) Továbbá akinek egy régi gázsütője van, annak mit javasolnál idő/hőmérséklet szempontjából? :)

talpasdori
Dorciiii / talpasdori Mon, 2015-09-28 15:39

Kedves dulifuli69, igen, jól látod, fedés nélkül sütöttem, mivel a csirkemell szeletekre van vágva, így is hamar megpuhul. Nekünk is hagyományos gázsütőnk van otthon (1-8-ig tekerhető fokozatokkal, nem tudom, hogy erre gondolsz-e régi gázsütő alatt?), én olyan 5-6 közé állítottam, az úgy saccolom, hogy olyan 180 fok körül lehet, és kb. 40-45 percig sütöttem. Azt javaslom, hogy amikor már szépen ráolvadt a sajt, és meg is barnult itt-ott, akkor szurkáld meg egy villával a husit, és ha már puhának érzed, akkor kész is van. :) Remélem, tudtam segíteni, és finom lesz! :)

525
csirkemell filé 100 dkg
gombakonzerv 1 db
csirkemell sonka 15 dkg
főtt tojás 4 db
füstölt szalonna 5 dkg
kápia paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
edami sajt 20 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint