r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell Dorcitól

Dorciiii
Rakott csirkemell Dorcitól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

534
Kalória
57g
Fehérje
6g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
264.7g
Víz
308g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3201 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1670.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 534 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    341.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10024.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    1691 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    3897 mg
  • Nátrium
    3608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1588.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    931 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    4142 micro
  • β-crypt
    988 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 3201 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. (Ha nem sikerül elég keskenyre szeletelni, akkor óvatosan lehet picit klopfolni rajtuk.) Közben a tojásokat keményre főzzük.
  2. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát vékonyabb szeletekre vágjuk, aki szereti, pár karika csípős paprikát is tehet közé. A szalonnát is feldaraboljuk.
  3. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, alulra fektetjük a csirkemell szeleteket, erre össze-vissza pakolunk szalonna darabokat, majd az egészet beborítjuk a sonka szeletekkel, és ezután a lecsöpögtetett gombával. Ezekre jön a felkarikázott főtt tojás, a paprika, csípős paprika, paradicsom és végül a reszelt sajt.
  4. Sütőben közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor szépen megpirult a sajt is a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x6

Mielőtt hozzáfogtunk a párommal a vacsorakészítéshez, annyi volt csak biztos, hogy csirkemellből fogunk alkotni. Végül megpakoltuk minden jóval, amit a hűtőben és a szekrényben találtunk, és így sütöttük meg.. Ilyen finom rakott csirkemellet már nagyon rég ettem, és ami óriási előnye, hogy gyakorlatilag bármit tehetünk rá, amit otthon találunk. Ha úgy tetszik, ez is egy maradékmentő étel...

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek