r
Nosalty Logó

Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyapürével és párolt zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyapürével és párolt zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Cordon blue

Gesztenyés burgonyapüré

Párolt zöldbab

Összesen 3113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Cordon blue

Gesztenyés burgonyapüré

Párolt zöldbab

Összesen 12447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Cordon blue

Gesztenyés burgonyapüré

Párolt zöldbab

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 3113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.9 g

Zsír

  • Összesen
    1031 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    448 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    335 g
  • Koleszterin
    1649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9452.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    3754 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1964.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    367 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1320 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1886 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3850 micro
Összesen 12447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 289 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Cordon blue

Gesztenyés burgonyapüré

Párolt zöldbab

Elkészítés

Cordon blue

  1. A csirkemellfiléket két fólia között kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket kiterítjük, vékonyra szeletelt sonkát teszünk rá, majd két, hasábra vágott trappistasajt-darabot, ezt szépen feltekerjük, és fogpiszkálóval megtűzzük, ahol szükséges.
  2. A panírozáshoz a hagyományostól kicsit eltérően kukoricalisztet (sima is jó), egy csipet sóval felvert tojást és pankómorzsát (sima is jó) készítünk elő, majd a töltött csirkemellroládokat sorrend szerint lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  3. Sütés előtt hűtőbe tesszük, majd elkészítjük a pürét és a zöldbabot.
  4. A roládokat bő, közepesen forró (175°C), első préselésű, finomított napraforgóolajban szép aranybarnára sütjük, félidőben megforgatva, majd alaposan lecsepegtetve rácsra vagy papírtörlőre szedjük.
  5. Forrón tálaljuk a köretekkel – saláta, párolt zöldség, burgonyasaláta vagy sült krumpli is tökéletesen illik hozzá.

Gesztenyés burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük.
  2. A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a langyos tejszínt, egy evőkanál margarint, és ízesítjük reszelt szerecsendióval. Még melegen, alaposan áttörjük egy krumplinyomóval. (Habverő segítségével akár tovább is habosíthatjuk.)
  3. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük az apróra vágott főtt-sült gesztenyét.
  4. Tálalásig melegen tartjuk.

Párolt zöldbab

  1. A megtisztított zöldbabot egy kevés első préselésű, finomított napraforgóolajon megfuttatjuk. Addig pároljuk, amíg kissé megpuhul, de még roppanós, ress marad. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Tálalásig melegen tartjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7230
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyapürével és párolt zöldbabbal
Vénusz 71 recept

A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus húsos fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő fogást jelöl. Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is. Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuperjó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír...isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!

Hozzávalók

Cordon blue

Gesztenyés burgonyapüré

Párolt zöldbab

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?