r
Nosalty Logó

Turbó pizza cukkinis lecsóval

Jolimami
Turbó pizza cukkinis lecsóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A cukkinis lecsóhoz

A tetejére

688
Kalória
30.5g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
304.3g
Víz
79.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az előkészítéshez

A cukkinis lecsóhoz

A tetejére

Összesen 688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az előkészítéshez

A cukkinis lecsóhoz

A tetejére

Összesen 1376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az előkészítéshez

A cukkinis lecsóhoz

A tetejére

Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2501 micro
Összesen 688 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    2596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    608.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5002 micro
Összesen 1376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. Elkészítjük a lecsót a szokásos módon (vagy előássuk a mélyhűtőből a tavalyit), és felturbózzuk.
  2. A szalonnát és a kolbásztkisebb kockákra vágva pár percig serpenyőben összesütjük, rátesszük a lecsót és hozzáadjuk a szintén kisebb kockákra vágott cukkinit. 5 perc fedő nélkül elég ahhoz, hogy a cukkini is puha legyen, és összeérjenek az ízek.
  3. A pizzatésztára kenjük a cukkinis lecsót, megszórjuk a sajttal és sütőben kb.10 perc alatt készre sütjük (ennek idejét a tészta sütési ideje határozza meg).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mitől is turbó ez a pizza? Ennek két oka van: egyrészt villámgyorsan elkészül, ha már kész lecsónk van hozzá, másrészt ezt a lecsót érdemes gazdagabb ízekkel ellátni ("felturbózni"), mielőtt a pizzatészta martalékává válik, különben a tészta semlegesítő hatása miatt miatt alulfűszerezettnek fog tűnni. Maradék lecsóból, tavalyi mirelitből is készíthető. A cukkini tömegnövelésre szolgál, nem feltétlenül szükséges bele, de nem ront rajta, ne féljünk a használatától.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek