r
Nosalty Logó

26-os pizza, Tibi kedvére

Büszkeszósz
26-os pizza, Tibi kedvére
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére, ízlés szerinti mennyiségben

1560
Kalória
68.2g
Fehérje
120g
Szénhidrát
86g
Zsír
179.9g
Víz
94.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére, ízlés szerinti mennyiségben

Összesen 1560 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére, ízlés szerinti mennyiségben

Összesen 6234 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére, ízlés szerinti mennyiségben

Összesen 292 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4614.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    3633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1560 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.6 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18457.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1477 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1892 mg
  • Nátrium
    14533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    480 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    719.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6234 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és jól kidagasztjuk. (A kelt tészták dagasztásra/ kelesztésére én a kenyérsütő gépet használom. Beleszórom a hozzávalókat, és a megfelelő programot indítom el - jelen esetben a szimpla dagasztást, kelesztés nélkül.)
  2. A tésztát 20 percig pihentetjük.
  3. Közben előkészítjük a pizzára valókat: a bacont elősütjük (a pizzán nem sül át teljesen, valamint az elősütéssel a felesleges zsír is távozik), a hagymát, kolbászt, sonkát felszeleteljük, a fokhagymát átnyomjuk.
  4. A tésztát négy cipóra osztjuk, megfelelő méretűre nyújtjuk, és a tetejét megkenjük olívaolajjal.
  5. 200 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
  6. Megkenjük pizzaszósszal, rápakoljuk ízlés szerinti mennyiségben a rávalókat.
  7. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mint általában mindenkinek, nekünk is megvan a kedvenc helyünk, ahová időnként betérünk egy pizzára. Párom itt mindig a "26-os" pizzát kéri, ami magyaros feltéttel készül. És természetesen, amkor itthon készül a pizza, mi mást  kérne: 26-ost. Amikor először készítettem neki, teli szájjal csak ennyit mondott: jobb, mint az eredeti. Még szép... :) Ez a tésztamennyiség 4, kb. 28 cm átmérőjű pizzához elég, és pont olyan vastagságú lesz, amilyent én szeretek: nem  vékony, de nem is túl vastag.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek