r
Nosalty Logó

Csikós tokány hagymás nokedlivel

Salamon Csilla
Csikós tokány hagymás nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tokányhoz

A nokedlihez

1324
Kalória
49.8g
Fehérje
97.1g
Szénhidrát
81.1g
Zsír
410.8g
Víz
268.7g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 6612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tokányhoz

A nokedlihez

Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    410.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 1324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5491.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2053.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1974 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2065 micro
Összesen 6612 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A tokányhoz

  1. A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.
  3. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
  5. A nokedlihez felaprítjuk a hagymát, megfűszerezzük, és megpirítjuk. A tojásból a vízből és a lisztből tésztát gyúrunk, majd szaggatóval galuskát készitünk. A kész nokedlit összekeverjük a hagymával, és ezt tálaljuk a tokány mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p

Most készítettem el először hagymásan a nokedlit, és sokkal finomabb így, mint simán kifőzve.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...