Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós tokány hagymás nokedlivel

Csikós tokány hagymás nokedlivel
Csikós tokány hagymás nokedlivel
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először hagymásan a nokedlit, és sokkal finomabb így, mint simán kifőzve.

hozzávalók / 5 adag

A tokányhoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  2. A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a  zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát.
  3. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfőtt a leve, a lisztből, a tejfölből habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.
  5. A nokedlihez felaprítjuk a hagymát, megfűszerezzük, és megpirítjuk. A tojásból a vízből és a lisztből tésztát gyúrunk, majd szaggatóval galuskát készitünk. A kész nokedlit összekeverjük a hagymával, és ezt tálaljuk a tokány mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 95 131
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 161
elkészítve: 94/122
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-szalonnás sertéscsíkok, sertéstokány hagymás nokedlivel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jolci
jolci Sun, 2015-08-02 16:16

Kimaradt a hozzávalók felsorolásából a vöröshagyma :)

Virágh Bea
Virágh Bea Sun, 2013-12-08 16:27

Most főzöm a tokányt - ígéretesen illatozik- s olvasom a köretet: te gyúrni szoktad a nokedlitésztát?

kapitalista
Lorem Ipsum / kapitalista Wed, 2013-03-27 02:28

Ha épp nincs kéznél zöldpaprika, a Kaliforniai is megteszi, feltéve, hogy zöld. De azt is csak a színe miatt. :-)

ruzsi3
ruzsi3 Fri, 2013-02-01 15:09

Most készítem el másodszor , nagyon ízletes és finom, könnyű elkészíteni. Sokszor fogom csinálni.
Köszönöm szépen a receptet. :)

dorahrk
dorahrk Tue, 2012-10-23 21:03

A tokany isteni!! koszi a receptet:) (a korethez nem volt idom, de elmentettem!!)

bejti
bejti Thu, 2012-10-11 11:09

Ezt kerestem! Csak nem tudtam, hogy ezen a néven fut... :) Ideális vasárnapi ebéd lesz belőle a héten, úgy nézem. :)

szka86
szka / szka86 Wed, 2011-12-28 19:43

Megcsináltam a családomnak, vendégség, ez volt a bemutatkozásom szakácsként, és nagyon ízlett mindenkinek! köszönöm a receptet!

1320
sertéshús 70 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
paradicsom 3 db
zöldpaprika 3 db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 450 g
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
vöröshagyma 3 közepes fej
tojás 3 db
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
0 ízlés szerint