Csigakiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
301
Kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
1800
Kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
323
Kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
301
Kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 130.6 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3983.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 749 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 2509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 159 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
1800
Kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 324 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
323
Kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta (tejmentes)
-
20 dkg virsli
-
1 ek mustár
-
1 db tojássárgája
-
2 ek szezámmag
-
1 ek ketchup
-
1 ek majonéz
-
2 szál rozmaring
Elkészítés
- Aleveles tésztát kb. 10 perccel korábban kivesszük a hűtőből a csomagoláson leírtak szerint.
- A tésztát 5 csíkra, majd a csíkokat 3-3 db-ra vágjuk. A csíkokat bekenjük a mustárral. A tésztadarabok egyik végén üres részt hagyunk a rögzítéshez.
- Egy-egy virslit teszünk keresztben a tészta mustárral bekent végére, feltekerjük, a másik végét bekenjük a tojássárgájával, kissé összenyomjuk. A többi tekercset is így készítjük el.
- A kifliket illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék tojássárgájával megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Ketchuppal megrajzoljuk a csigák száját, majonézpöttyökkel a szemeket, és csápnak mindkét oldalra beleszúrunk egy-egy rozmaringlevelet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14147
- Feltöltés dátuma: 2011. július 14.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17522 recept
Nagyfiam 10. szülinapi bulijára készítettem el ezeket a jópofa virslis kifliket.