Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csigakiflik

Csigakiflik
Csigakiflik
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyfiam 10. szülinapi bulijára készítettem el ezeket a jópofa virslis kifliket.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát  kb. 10 perccel korábban kivesszük a hűtőből a csomagoláson leírtak szerint.
  2. A tésztát 5 csíkra, majd a csíkokat 3-3 db-ra vágjuk. A csíkokat bekenjük a mustárral. A tésztadarabok egyik végén üres részt hagyunk a rögzítéshez.
  3. Egy-egy virslit teszünk keresztben a tészta mustárral bekent végére, feltekerjük, a másik végét bekenjük a tojássárgájával, kissé összenyomjuk. A többi tekercset is így készítjük el.
  4. A kifliket illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék tojássárgájával megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ketchuppal megrajzoljuk a csigák száját, majonézpöttyökkel a szemeket, és csápnak mindkét oldalra beleszúrunk egy-egy rozmaringlevelet. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virsli leveles tésztába töltve, virslivel töltött leveles tészta, virslis kiflik

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-14 15:23

De jópofák:-))
És még finomak is:-))
Hétfőtől vendég gyerekek lesznek nálunk, lesz meglepetés,köszi:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

301
leveles tészta 1 csomag
virsli 20 dkg
mustár 1 ek
tojássárgája 1 db
szezámmag 2 ek
ketchup 1 ek
majonéz 1 ek
rozmaring 2 szál