r
Nosalty Logó

Csigakiflik

NS
Csigakiflik
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

301
Kalória
8.1g
Fehérje
18.2g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
26.5g
Víz
58.2g
Koleszterin
1.2g
Rost
1.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 301 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    2509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1800 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    324 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

  1. Aleveles tésztát kb. 10 perccel korábban kivesszük a hűtőből a csomagoláson leírtak szerint.
  2. A tésztát 5 csíkra, majd a csíkokat 3-3 db-ra vágjuk. A csíkokat bekenjük a mustárral. A tésztadarabok egyik végén üres részt hagyunk a rögzítéshez.
  3. Egy-egy virslit teszünk keresztben a tészta mustárral bekent végére, feltekerjük, a másik végét bekenjük a tojássárgájával, kissé összenyomjuk. A többi tekercset is így készítjük el.
  4. A kifliket illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék tojássárgájával megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. Ketchuppal megrajzoljuk a csigák száját, majonézpöttyökkel a szemeket, és csápnak mindkét oldalra beleszúrunk egy-egy rozmaringlevelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyfiam 10. szülinapi bulijára készítettem el ezeket a jópofa virslis kifliket.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...