Nosalty Logó

Bazsalikomos-mentás bulgur

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ezen a képen: Bazsalikomos-mentás bulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 779 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 390 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 779 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, megsózzuk, majd egy gerezd apróra vágott fokhagymával vajon lepirítjuk. Kevés vízzel felöntve pároljuk.
  2. A padlizsánt megsózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk és a cukkinivel együtt kockákra vágjuk.
  3. Külön serpenyőben vajon megfuttatjuk, és párolni kezdjük. Megfűszerezzük kis borssal, chilivel, hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát és az olívabogyókat.
  4. Miután megpárolódott, megszórjuk a friss mentával, bazsalikommal, és lenmaggal.
  5. Elkeverjük a bulgurral és a hússal együtt, majd morzsolunk még hozzá egy kis túrót.
  6. Két kis tálkában tálalhatjuk.
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15088
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A friss menta és a bazsalikom adta meg a dominanciáját. Kis csirkével, padlizsánnal, cukkinivel varázsoltam könnyed egytálétellé. A bulgur elkészítésében az a legjobb, hogy nincs vele dolgunk. Leforrázzuk és hagyjuk, hogy magába szívja a vizet, végül egy rostban és vitaminban gazdag köretet kapunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek