r
Nosalty Logó

Bazsalikomos-mentás bulgur

NS
Bazsalikomos-mentás bulgur
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

390
Kalória
33.7g
Fehérje
48.5g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
233.3g
Víz
73g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    959.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 390 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, megsózzuk, majd egy gerezd apróra vágott fokhagymával vajon lepirítjuk. Kevés vízzel felöntve pároljuk.
  2. A padlizsánt megsózzuk, állni hagyjuk, majd lemossuk és a cukkinivel együtt kockákra vágjuk.
  3. Külön serpenyőben vajon megfuttatjuk, és párolni kezdjük. Megfűszerezzük kis borssal, chilivel, hozzáadjuk a másik gerezd apróra vágott fokhagymát és az olívabogyókat.
  4. Miután megpárolódott, megszórjuk a friss mentával, bazsalikommal, és lenmaggal.
  5. Elkeverjük a bulgurral és a hússal együtt, majd morzsolunk még hozzá egy kis túrót.
  6. Két kis tálkában tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

A friss menta és a bazsalikom adta meg a dominanciáját. Kis csirkével, padlizsánnal, cukkinivel varázsoltam könnyed egytálétellé. A bulgur elkészítésében az a legjobb, hogy nincs vele dolgunk. Leforrázzuk és hagyjuk, hogy magába szívja a vizet, végül egy rostban és vitaminban gazdag köretet kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...