Nosalty Logó

Csicseriborsó curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Ezen a képen: Csicseriborsó curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 253 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4672.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    3580 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    539 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, a gyömbért és fokhagymát leteszeljük.
  2. Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, római köményt, finomra vágott chilit.
  3. Ezután jöhet hozzá a felkockázott paradicsom. 8-10 percet főzzük, ha szükséges, egy kevés vizet adunk hozzá. Ezután az egészet egy krémes pasztává turmixoljuk.
  4. Ezután egy kevés vajat olvasztunk a serpenyőben, és kipattogtatjuk a római köményt rajta, ráöntjük a leturmixolt pasztát, hozzáadjuk a csicseriborsót és egy kevés vízzel hígítjuk.
  5. Mikor már készre főtt, megszórjuk friss korianderrel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 452
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 07.

Ajánló

Friss joghurttal és indiai lepény kenyérrel (chapati v. naan) tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szimran 144 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!