Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csicseriborsó

Édes-savanyú csicseriborsó
Édes-savanyú csicseriborsó
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy csicseriborsó konzervet. Aztán keresni kezdtem hozzá receptet. Egy régi Príma Konyhában találtam rá, de kissé "áthangszereltem". Vegán barátnőmnek nagyon ízlett. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gyorsan készül, csak a zöldségek tisztítása, szeletelése vesz el némi időt. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, keskeny szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük.
  2. A csicseriborsó konzervet és az őszibarack konzervet kinyitjuk, lecsöpögtetjük. Az őszibarackot kis darabokra vágjuk.
  3. Az olajon 5-6 percig pirítjuk a répát, paprikát, pórét. A végén hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megszórjuk az őrölt római köménnyel. Belekeverjük a csicseriborsót és az őszibarackot.
  4. Egy nagyobb bögrében összekeverjük a ketchupot, mustárt, borecetet, mézet, keményítőt és a vizet.
  5. Ráöntjük a csicseriborsóra, és még 2-3 percig pároljuk. Vigyázzunk, könnyen lekap, kevergessük!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 051
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes-savanyú zöldségek, csicseriborsó édes savanyú mártással, őszibarackos csicseriborsó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somedit
somedit Fri, 2016-08-05 21:31

Nagyon tetszik! Itt az őszibarack idény, frisset lehet tenni bele. Sőt, ha megtervezzük előre mit is főznénk, akkor előző este szánjunk rá pár percet beáztatni a csicseriborsót és másnap frissen megfőzni. Igazi különlegesség lesz friss alapanyagokkal :) ilyenkor a legaromásabb a fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa a friss fűszerekről nem is beszélve :-)))))

570
csicseriborsó konzerv 40 dkg
őszibarack konzerv 20 dkg
pritaminpaprika 1 db
sárgarépa 1 közepes db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
ketchup 4 ek
mustár 2 teáskanál
fehérborecet 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
méz 2 teáskanál
víz 4 dl
római kömény 1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál