r
Nosalty Logó

Császármorzsa körtekompóttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Császármorzsa körtekompóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 638 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 2559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 159 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 638 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2210 micro
Összesen 2559 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Császármorzsa

Kompót

Elkészítés

Császármorzsa

  1. A körtét meghámozzuk, és nagyon kicsi kockákra vágjuk.
  2. Lábosban vizet forralunk, ízesítjük fahéjjal, citromlével, kevés kristálycukorral. Mikor felforr, akkor beleöntjük a körtét. Néhány percig állni hagyjuk benne.
  3. Leszűrjük a körte kétharmad részét. A levet és a maradék körtét összeturmixoljuk. Ebbe a krémbe tesszük a körte kockákat.

Kompót

  1. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük őrölt fahéjjal, narancslével, citrom és narancs reszelt héjával. Egy csipet só is kerül bele.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, annyit, amennyit felvesz a tojás, és még tudjuk habverővel keverni. Hozzáöntünk egy kevés tejet, simára keverjük, és belelazítjuk a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk állni fél órát.
  3. Vajat olvasztunk egy serpenyőben, beleöntjük a tésztát, és állandó keverés mellett aranybarnára sütjük. (Nem kell megijedni, ha először összeáll a tészta a serpenyőben nagy csomóban! Türelmesen kell keverni.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3969
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Császármorzsa körtekompóttal
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Császármorzsa

Kompót

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek