Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor császármorzsa - Kaiserschmarrn

Bajor császármorzsa - Kaiserschmarrn
Bajor császármorzsa - Kaiserschmarrn
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, bajor különlegesség, akár reggelire, akár desszertnek, szilvalekvárral vagy almaszósszal. 
Érdemes kipróbálni! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát leöntjük rummal és félretesszük.
  2. Egy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a sóval, majd felváltva a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a rumos mazsolát is.
  3. A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, majd részletekben hozzákeverjük a tejes keverékhez.
  4. Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a keverék felét beleöntjük, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük.
  5. 4 felé vágjuk a tésztát, megszórjuk porcukorral, majd megfordítjuk a szeleteket, ismét megszórjuk porcukorral, majd további néhány percig sütjük.
  6. Egy lapát segítségével apróbb darabokra vágjuk a szeleteket, majd lekvárral vagy almaszósszal még melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 509
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 2

szakács

Németország, az úticél

Mióta szakács: 2018.09.03.
5 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354
mazsola 1 marék
rum 1 dl
tojás 4 db
0 ízlés szerint
tej 2.5 dl
finomliszt 15 dkg
vaj 1 ek
porcukor 2 ek