Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máksmarni

Máksmarni
Máksmarni
23 perc / előkészület: 3 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy fél zacskó darált mákom, gondoltam alkotok belőle valamit, mielőtt megkeseredik. Igazi finomság lett :) 

Azoknak ajánlom, akik mák rajongók, de szeretik a császármorzsát (smarnit), ugyanis ennek az íze leginkább a legfinomabb, mákos kevert süteményére hasonlít, megbolondítva azzal a finom pirított ízzel, ami a smarnit olyan egyedivé teszi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Laktató leves után második fogásnak, vagy könnyű ebéd után desszertnek, esetleg magában édesszájúaknak vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat az olaj kivételével egy keverőtálban homogén masszává keverjük. Fontos, hogy ne legyen folyós, de ne is legyen száraz (ha nem lenne megfelelő elsőre, a tej és a búzadara mennyiségével tudunk változtatni).
  2. Egy nagy teflon serpenyőben vagy wokban (wokot javaslom) felhevítjük a zsiradékot. A masszát beleöntjük, és nagy lángon türelmesen addig kevergetjük-rázogatjuk-vagdossuk (két fakanál vagy lapát segítségével), amíg császármorzsa állagúra sütjük.
  3. Tányérokra halmozva simán porcukorral, vagy mákhoz illő lekvárral, befőttel, gyümölccsel (meggy, barack...) kínáljuk. Jó étvágyat :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 630
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsocska

Mióta szakács: 2012.01.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos császármorzsa, császármorzsa mákkal, mákos smarni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
mák 8 dkg
búzadara 6 evőkanál
tojás 3 db
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 3 ek
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
cukor 2 púpozott ek