Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császármorzsa Évi nénitől

Császármorzsa Évi nénitől
Császármorzsa Évi nénitől
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bonyolultnak tűnő, ámda roppant egyszerű recept. Nagy előnye, hogy nem kell mellette állni és kavargatni, csak ha megsült, jól felfalni.

hozzávalók / 6 adag

A császármorzsához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát, a lisztet és a tejet összekeverjük, lefedjük, és 3-4 órát (akár egy éjszakát is) hűtőbe tesszük.
  2. A tojásokat ketté választjuk, fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  3. A tojások sárgáját a cukorral , citromhéjjal, vaníliával fehéredésig keverjük habverővel.
  4. A tejszínt is felverjük habbá.
  5. A darás tejet, a cukros tojássárgáját, a tojások felvert habját, a tejszínhabot, a mazsolát, 5 dkg olvasztott vajat összekeverjük lágy masszává.
  6. Egy nagy tepsit gazdagon kivajazunk, beleöntjük a tésztát, tetejére is vajdarabkákat teszünk, és arany-barnára sütjük.
  7. Spatulával összekaszaboljuk, baracklekvárral, mandulával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x32 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 086
elküldve: 23
receptkönyvben: 320
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaiserschmarrn, smarni, gyors császármorzsa

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mandalakata
Mandalakata Fri, 2013-06-07 16:25

Szuper recept, tökéletes a siker! Én dupla adaggal dolgoztam, egy nagy tepsi lett vele tele. :-)))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-06-07 17:33

Örülök a sikerednek, Ugye, nem is macerás így. Köszönöm, hogy ezt választottad. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2012-11-17 14:41

Most készülök a császármorzsához. Én expressz csinálom (keverem-sütöm) de igaz, hogy a sütögetés felett ott állok, és porhanyósra pirítom. De ki fogom próbálni ezt a tejszínes állni hagyósat is. Biztos tökjó.
Nekem egyelőre nem kell még futnom sehova. De ha így folytatom, bizony én is a "többiek" sorsára jutok a receptjeiddel. :-) <3
Ollócska

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-11-17 19:41

Igen szorgalmas háziasszony vagy, az már biztos. Nem sütsz-főzől kevesebbet, mint én, azt már látom. Jó étvágyat a morzsához. Üdv: Évi néni

kissrencsi
kissrencsi Fri, 2012-08-24 10:37

Sziasztok! Most csinalom ebedre a csaszarmorzsat, de mi legyen a felvert tojas feherjevel???? Erre vonatkozoan nincs utasitas! Koszi.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-08-24 14:17

Szia! Szánom-bánom, hogy kifelejtettem, de tedd bele. Ordas hiba, belátom. Vagy a feléből készíts habcsókot. Elnézést. Üdv: Évi néni

Akiteki
Akiteki Sun, 2012-07-08 16:05

Felvert tejszínnel még nem próbáltam. Azért csinálok ritkán, mert nekem a nagymamám úgy tanította, hogy folyamatosan kevergetni kell. De most ezt kipróbálom. Köszönöm a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-07-08 16:14

Kedves Akiteki!
Azért próbáltam így, mert nagyon könnyű lesz a tésztája. Egy próbát megér. Köszönöm a választást. Jó étvágyat hozzá. Üdv: Évi néni

csato
csato Fri, 2012-04-27 15:17

Na ezt is kipróbálom,pedig ez hizlalóbb mint az"eredeti".Ismét egy kiló dagadás.És csak miattad!:))))Nem ér! üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-04-27 20:15

Fussunk együtt? Bár én most nem tudok mert beteg vagyok. Egy kis Rubint Réka azért ledolgozza azt a fölös 11 kilót. Én a képen nem látom a felesleget. Jó étvágyat! Üdv: Évi néni

816
búzadara 150 g
finomliszt 200 g
tej 4 dl
habtejszín 2 dl
vaj 10 dkg
1 csipet
porcukor 8 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 5 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 ek
mazsola 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
mandulapehely 10 dkg