r
Nosalty Logó

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3628 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3273.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.1 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 3628 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük (kb. annyira, mint az élesztő felfuttatásához szoktuk), belekeverjük a cukor felét, a vaníliás cukrot vagy aromát, a csipet sót, végül hozzákeverjük a grízt, és félretesszük kb. 1-1,5 órára. (A langyos tej az egyik titok, hogy a gríz jól megpuhuljon, de vigyázat, nem szabad túl meleg tejbe keverni, különben mancsos masszát kapunk.)
  2. A tojásokat kettévesszük, a sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét felverjük habnak, és sütés előtt a tejben ázott grízhez adjuk a cukros sárgával együtt, valamint a mazsolát is ekkor tesszük bele.
  4. A következő titok a sütés: az olajat és a vajat felhevítjük, így öntjük bele a masszát. A vajtól tapasztalatom szerint nem szárad ki a morzsa. Addig sütjük kevergetve, míg aranyszínű lesz és darabkás.
  5. Baracklekvárral tálaljuk, és esetleg porcukorral.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14494
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa Ntakacsolga konyhájából
Németi Olga 105 recept

A TV Paprikán láttam évekkel ezelőtt ezt a receptet. Nem is készítem másként azóta a császármorzsát, annyira bejött ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek