r
Nosalty Logó

Csalamádé (amit nem lehet elrontani)

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Csalamádé (amit nem lehet elrontani)
adag
Előkészítés
perc
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 645 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 2573 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Összesen 27 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5041.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    4391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    1278 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 645 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20164.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    17564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.7 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    8204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1574 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1103 micro
  • β-karotin
    5113 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4728 micro
Összesen 2573 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 27 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Elkészítés

A csalamádéhoz

  1. Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is!
  2. Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.
  3. 4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.
  4. Az üvegek aljára szórunk fűszereket mindegyikből.
  5. Üvegekbe tesszük a zöldséget, és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá. (Inkább több lé legyen, mint kevés.)
  6. Lezárjuk a savanyúságot, és jöhet a tél! (Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.)
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 632
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 350650
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.

Ajánló

Erős paprikát is vágtam bele, mert imádjuk.

Receptkategóriák

Én az üveg aljára szoktam tenni a fűszereket, persze aki szereti, teheti a savanyúság közé is. Én másfél adag levet készítettem: 6 l víz, 6 dl ecet, 60 dkg cukor, 6 ek só, kicsit több borkén és timsó. Pont elég lett. Ez a recept az,ami nem romlik meg,nem barnul meg,csak jó szorosan csavarjuk rá a fedelét,mivel ha levegőt kap,na akkor barnul.....  

Hozzávalók

A csalamádéhoz

A felöntőléhez

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.