r
Nosalty Logó

Káposztás csalamádé télire (Csalamádé 3.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Káposztás csalamádé télire (Csalamádé 3.)
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1574 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6296 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    859 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1095 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    548 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1827 micro
Összesen 1574 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11258.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    2686 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    5451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1524.5 g
  • Cukor
    1294 mg
  • Élelmi rost
    183 mg

VÍZ

  • Összesen
    8460.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3436 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2745 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2192 micro
  • β-karotin
    5772 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7309 micro
Összesen 6296 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagy műanyag edénybe a hozzávalókat vékonyra beleszeljük.
  2. Rászórjuk a tartósítószert, a sót cukrot, borként.
  3. Ráöntjük az ecetet, és jól összeforgatjuk.
  4. 1 napig állni hagyjuk.
  5. Másnap tisztára mosott üvegekbe töltjük a saját levével.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 212
  • Össznézettség: 189195
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 07.

Ajánló

Ajánlott húsételek mellé. Megjegyzés: Ha pritamin paprikából készítjük, kevesebb cukor is elég, hogy édeskés legyen a savanyúságunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik kedvenc családi savanyúság. Annál ízletesebb, minél többféle színű paprikából készítjük. Aki az édeskés savanyúságot szereti, cukrot tehet 1,2 kg-ot is.

Hozzászólások (25)

Törölt felhasználó

Szia! segíts ki légyszíves, mert nem csináltam még ilyet:) Ebb?l a mennyiségb?l hány üveg lesz kb?Amikor állni hagyjuk le kell takarni? köszi:)

Törölt felhasználó

Kb 8 -9 üveg lesz bel?le ha jól megtömöd. Nyári fejes káposztából nem szoktam eltenni, csak ?sszel téli fejesb?l. Konyharuhával takard le míg áll, akkor nem jár át mindent annyira az ecet szaga.

bibka74

Már érzem az ízét!Nagyon guszta!

Törölt felhasználó

Nem kevés ekkora mennyiséghez az 1 ev?kanál só?

Törölt felhasználó

Ízlés szerint lehet bele többet tenni, de én évek óta ezzel a mennyiséggel készítem, és nem sótlan. A tartósítószerben szerintem van só.Marika

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megkérdezni,hogy az úgy jó,ha alig lepi el a folyadék amit ráöntöttem? Fog annyi levet ereszteni,hogy jó legyen? Életemben nem csináltam még,amiatt vagyok ennyire kérdezget?s:) EL?re is köszönöm Niki

Törölt felhasználó

Kedves Niki! Amikor leszeled, rárakod a sót és a tartósítószert, ecetet, másnapra levet enged. Jó alaposan meg kell tömni az üvegeket, és akkor önteni rá a levet, ha a saját leve nem lepi el, ahogy beletöltöd az üvegbe.Ne a száraz részt tedd az üvegbe, hanem keverd bele a lébe. Ahhoz, hogy sokáig el álljon kell, hogy legyen rajta lé, mert anélkül megbarnul a teteje. Különben nagyon sokáig eláll, nem szokott vele probléma lenni. Max az, hogy nagyon gyorsan elfogy. Nálunk nagyon szereti mindenki. Remélem sikerül elkészíteni és ízleni fog. Üdv Marika

Törölt felhasználó

Szia ! Azt szeretném kérdezni ,hogy a tartósítószert elvileg felkell oldani vizzel ! Te nem oldod fel csak rászorod ! ? Én csak olyat kaptam ami jó a savanyuságokhoz de leginkább az uborkához / Knor /! Az elsö adagra csak szalicint raktam a tetejére ! Jó lesz úgy ! Második adagot holnap kezdem csak szorjam rá ? Válaszodat elöre is köszönöm ! Tényleg nagyon finom ! Judit !

Törölt felhasználó

Kedves Judit! Csak szórd rá nyugodtan az összes hozzávalót. A tartósítószert nem a zacskón lev? utasítás szerint kell használni.Csak belekeverni, és majd tudja a dolgát! Másnapra feloldódik, levet ereszt, és mehet az üvegekbe. Puszi Marika

Törölt felhasználó

Válaszodat köszönöm ! Judit !

Törölt felhasználó

Nagyon finom!Igazi ízek!Tuti recept,köszi!

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy amit most lehet kapni fejes káposzta az jó hozzá? És mikor állt 1 napig ki kell nyomkodni, és úgy rakni üvegbe majd rá önteni a levét? Elég ha a konyhában hagyom állni? nem kell meleg helyre tenni v ilyesmi? És borként hol lehet kapni? Bocsi, de még soha nem csináltam, és szeretném, hogy jó legyen köszönöm

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! A most kapható káposzta még téli eltevésre nem igazán jó, mert ez még nyári fejes káposzta. Igazi jó és tartós savanyúságot majd az ?szi fejes káposztából tudsz készíteni. Most is készíthetsz, de azt el kell fogyasztani, mert a nyári fejes káposzta hamar bebarnul. Ha összeszelted és belekeverted a hozzávaló anyagokat nyugodtan hagyd a konyhában, takard le ruhával az edényt amiben van nem kell meleg helyre tenni..Mivel elég er?s ecet szaga van, ha van nem használatos helyiséged inkább oda tedd./Kamra, spájz/ Másnap keverd át és rakd üvegbe. Nem kell kinyomkodni a levét, csakJól tömködd tele az üvegeket és tegyél rá levet, hogy ellepje Borként kapsz bármelyik bevásárló központban Remélem tudtam segíteni. Marika

Petra

Kedves Mária! 2011.07.28. legnézettebb receptje lett a savanyúságod. Gratulálunk! Üdvözlettel: NoSalty.hu csapata

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a sok látogatónak és nektek!

visnyoo

Szia! Írod 8-9 üvegnyi lesz bel?le, de mekkora üvegek? :-) Mert nekem van, 7,.5 dl-es 1 l-es, 2 l-es, 5 literes üvegem is. köszi el?re is a választ. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Ha megnézed a képet ott 8 dl-es üvegeket látsz, abból 8-9 üveg jön ki, attól függ?en mennyire tömöd meg ?ket. Üdv Marika

visnyoo

Köszönöm a válaszod:-) Most raktam el uborkát, meg "macskapöcs" (bocsi, de így hívják még a piacon is) paprikát, szintén innen a nosaltyról, nem forralós lével.... már a számon volt a kérdés, nem sok-e az 1 liter ecet, de ahogy látom többen is írták, nagyon finom lett:-) tehát elfogadom és kipróbálom:-) zöldparadicsomot is teszek majd bele, mert egyrészt szeretjük, másrészt itt van a kertben:-), de ez gondolom nem ront majd rajta. Üdv. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Köszönjük szépen a receptet, NAGYON FINOM !!! Nem tudom mi lehet az oka hogy nekem 15 darab 750 ml-es üveg telt meg és még így is maradt ki 3 dl. leve.Ez nem baj mert olyan FINOM hogy jöv?re dupla adagot csinálok.Üdv.Diana.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Nyugodtan tedd bele az ecetet ebbe ennyi kell.Én nem szoktam zöld paradicsomot ebbe a receptbe tenni,, mert akkor elviszi az ízét., ez így tökéletes ahogy leírva van.Nem fogsz benn csalódni . Szerintem vetekszik a bolti csalamádéval. Van egy másik csalamádé receptem abba szoktam zöld paradicsomot tenni ebbe nem, de azért nem lesz rossz úgy sem.ha nem bízol benne készíts fél adagot kóstolónak. Üdv Marika

visnyoo

ok, már el is vetettem a zöldpari gondolatát:-) Betartom a receptet:-) Zsuzsa

visnyoo

bocs, hogy zavarlak, még egy kérdésem lenne, vettem knorr savanyúságtartósítót, de erre rá van írva, hogy "kapros" , sima nem volt, megnéztem, 2% a kapor tartalma (amúgy szeretjük a kaprot) ez is jó bele? Vagy keresgéljek a boltokban "simát" ? :-) Üdv. Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Nyugodtan használd a kapros tartósítót én is azt szoktam mostanában. Azel?tt lehetett kapni simát, de mostanában csak ilyen van. Nagyon finom kellemes íze van.!Üdv Marika

vizsu

A tetejére nem kell semmilyen tartósitószer?

Törölt felhasználó

A tartósítószer bele van keverve, csak levet öntsél rá, hogy ellepje!

8zsuzsa8

Most csináltam meg, nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy nem kaptam Knorr-os savanyúság tartósítót, csak Natrium-benzonátot. Szerinted azt is használhatom hozzá? Köszi: Rita

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek