r
Nosalty Logó

Csacsifüle (Omlós diós kifli 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csacsifüle (Omlós diós kifli 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 7104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 392 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2859.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 7104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sertészsírt egy keverőtálban jó alaposan, kb. 30 percig kavarjuk, egészen addig, míg habos, fényes krém nem lesz. (Robotgéppel természetesen könnyebb, akkor kevesebb idő is elég.)
  2. A tejet meglangyosítjuk, belerakunk egy fél ek porcukrot, és feloldjuk benne az élesztőt.
  3. A lisztet elkavarjuk a sóval és az 1 ek porcukorral.
  4. A zsírba belekavarjuk a lisztet, a tejfölt és az élesztős tejet. Kézzel jól átgyúrjuk, lágy tésztát fogunk kapni, ne ijedjünk meg, nem kell utánalisztezni. Ezután berakjuk egy tálba, lehetőleg olyanba, amit légmentesen le tudunk zárni. Ezt azért kell, mert 12 órára ki kell helyeznünk hidegre (hűtő vagy erkély), és fontos, hogy ne száradjon ki a tészta. (Érdemes este elkészíteni a tésztát, és másnap lehet sütni bármikor.)
  5. Elkészítjük a tölteléket: egy fazékba a diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a reszelt citromhéjat belerakjuk, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Ha kész, kirakjuk hidegre, hogy lehűljön.
  6. Sütés előtt kb. 1/2 órával behozzuk a tésztát, levesszük róla a fedőt, hogy ne izzadjon meg a tészta, és ne legyen vizes, majd hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
  7. Előkészítünk sütőlemezeket, és előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeveréses 160°C fok). A sütőlemezeket nem kell kikenni semmivel, mert a tészta elegendő zsiradékot tartalmaz.
  8. A tésztából kiveszünk egy kb. grapefruit nagyságú darabot, és jól meglisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kerek lapokat szaggatunk.
  9. Minden lapocska közepére kb. 1/3 tk diós tölteléket helyezünk (két tk segítségével könnyebb). (Természetesen itt alkalmazhatjuk a lekvárt is töltelékként)
  10. A töltelék felett áthajtjuk a lapocska szélét, és körben lenyomkodjuk, mint a derelyét.
  11. A kész sütiket berakjuk a tepsibe kis távolságokat tartva köztük, hogy ne süljenek össze. Ezután berakjuk a sütőbe, és kb. 15 percig (plusz-mínusz 2 perc) rózsaszínesre sütjük őket. Ne tovább, hogy ne legyenek kemények majd. Néhány süti kinyílik, ne aggódjunk, úgy is finom.
  12. Amikor kisültek, azon melegében megforgatjuk őket a vaníliás cukorral összekevert porcukorban.
  13. A többi tésztával ugyanezt megismételjük, míg el nem fogy. Azért dolgozunk kis adagonként, mert ha túlságosan felmelegszik a tészta, akkor nehezen kezelhető lesz, túlságosan puhává válik. Ha ez megtörténne, se ijedjünk meg, egész egyszerűen rakjuk ki megint a hidegre, s akkor visszakeményedik, s újra tudjuk nyújtani.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 49627
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 01.

Ajánló

Mint említettem, nagyon finom lekvárral is, szilva-barack, bármi szóba jöhet. Ja, és ez az a süti, aminél azért jól jön a segítség is, akkor gyorsan lehet vele haladni! Kicsit melós, de megéri! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkorom nagy kedvence ez a süti. Igazi házi finomság, amit anyukámtól tanultam. Mindig télen készítettük, mert a tésztának ugyanúgy jót tesz a hideg, mint a hájas tésztának. Az sem baj, ha mínuszok vannak odakinn. Ez tipikusan az a süti, amit az ember addig eszik, amíg előtte van. Emlékszem, nagy versengés folyt érte én és az öcsém között... Ebből a tésztából elég sok csacsifül jön ki, kb. 130-140 db. A diós töltelék nem elég mindre, mert én szeretem lekvárral is, és a maradékot azzal töltöm. Ha azt szeretnénk, hogy mind diós legyen, érdemes 20 dkg diót, 20 dkg cukrot, 2 dl tejet, 1 vaníliás cukrot, és 1-2 citrom reszelt héját venni alapul a tölteléknél.

Hozzászólások

P.

Már amikor megjelent a fotó, tudtam, hogy ti vagytok. :-D Junior adta Fülest kölcsön? :-))))))))) Eszter

Törölt felhasználó

Igen kedves Eszter, pontosan így van!:))) Junior készletéb?l kértük el a csacsit. Így ismét közrem?ködött a kép elkészítésében a fiatalúr! :) Üdv: Mrs Smith

Vikike96

Jaj ez aranyos :-) Én is azonnal rátok gondoltam,ahogy megláttam a képet és a nevet :-DD Nekem a nyagmamám szokott ilyet csinálni és tényleg nagyon finom! Sok sikert és receptet :-)

Törölt felhasználó

Köszönjük Vikike96! Nagyon kedves T?led! Egyszer lepd meg a nagyit saját készítés?vel! A legjobbakat: Mr&Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hiszen ez a csodakifli! Legalábbis mi így hívjuk és a mai napig mindig versengés folyik érte, pedig már nem vagyunk gyerekek. A nagymamám szokta sütni, de majd egyszer én is elkészítem :) Üdv!

Törölt felhasználó

Igen? Így is nevezik? Nálunk csacsifüle volt, és addig jártunk érte a kamrába, amíg tartott... tényleg olyan süti, amit képtelenség abbahagyni! Volt egy id?szak, amikor kicsit túl is ettem magam...:))) Mrs Smith

Törölt felhasználó

Igen, csodakifli, nem véletlenül! Szerinted 30 fokban badarság lenne elkészíteni?

Törölt felhasználó

Ja és itt Portugáliában nincs se tejföl, se kefír, crême fraiche-sel tudnám pótolni. Szerinted az nem gáz?

Törölt felhasználó

Szerintem érdemes megpróbálni azzal is. Ebben az esetben nem hiszem, hogy sokat változna a tészta. 30 fok? Jajj, irány a strand! A h?t?ben is lehet h?teni! Nem kell ahhoz tél! Lehet, hogy érdemes betenni a fagyasztóba is egy id?re, 2-3 órára, és utána a többi id?t meg a h?t?ben tárolni, mert jót tesz nek, ha egy kicsit kifagy. Valahogy szerintem így érdemes kipróbálni! No, majd kíváncsi leszek, hogy sikerült!:))) Mrs Smith

Törölt felhasználó

Azért még "gyúrok" a dologra, de hamarosan kipróbálom! Mi csak ketten vagyunk egyelöre, így majd kevesebb harc lesz a kiflikért :)

Törölt felhasználó

ezt a kiflit mindenkinek ajanlom, mert nagyon de nagyon finom,csak en kicsit maskepp csinalom,szinte olvad az ember szajaban olyan omlos. en minden karacsonykor meg sutom, mert mindenki oda van erte, az egesz csalad, es barat.. agnes.g

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A lekváros töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?