r
Nosalty Logó

Áfonyás-szilvás morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Áfonyás-szilvás morzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 2126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, ha légkeveréses, elég a 170 fok is.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és ha túl nagy lenne, akkor még egyszer eldaraboljuk. Összekeverjük az áfonyát és a kimagozott, kis darabkákra vágott szilvát egy lábosba, belekanalazzuk az 50 g cukrot, a lisztet és a fahéjat. Állandóan kevergetjük, és ha már kellően átmelegedett (ez kb. 12 perc) átöntjük egy lapos sütőformába.
  3. Az olvasztott vajat, a zabpelyhet és az 50 g cukrot összekeverjük. A zabpelyhes keveréket rákanalazzuk a gyümölcsökre.
  4. Betoljuk a sütőbe 20 percre, hogy a teteje szép aranyszínű legyen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4069
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Porcukorral édesített mascarponéval esszük vagy tejsodóval tálaljuk, de fagylalttal vagy pudingkrémmel is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből ez az egyik kedvencem, mert nem igényel “földöntúli” hozzávalókat és a sütéssel együtt fél óra alatt kész. Ezalatt még az édes mascarponét is kikeverem, amivel tálalhatom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek