Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás morzsasüti

Almás morzsasüti
Almás morzsasüti
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet nővérem hozta Németországból, nálunk legtöbbször körteszezonban kerül elő, hiszen az alma nyugodtan helyettesíthető bármilyen gyümölccsel. A képen lévő adag is éppen körtével készült, most lereszeltem, és egy kis fahéjat is tettem bele. Vigyázat, gyorsan fogy! :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet a kétféle cukorral és a sóval elkeverjük. Ezután jöhet bele a lágy vaj, a tojás és a felfutott élesztő, addig gyúrjuk, míg egyenletes lesz.
  2. A tésztát kinyújtjuk és egy nagy tepsibe rakjuk.

Töltelék

  1. Az almát megmossuk, felszeleteljük. A kinyújtott tésztán egyenletesen elosztjuk.

Morzsa

  1. A morzsához a vajat megolvasztjuk, összekeverjük a liszttel és a cukorral. Az almaréteg tetejére morzsoljuk úgy, hogy mindenhova jusson.
  2. 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szúnyog

Mióta szakács: 2015.08.30.
4 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-morzsás süti, morzsás almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

531
rétesliszt 400 g
instant élesztő 7 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
tojás 1 db
0.5 teáskanál
vaj 100 g
alma 1.5 kg
rétesliszt 300 g
cukor 150 g
vaj 200 g