r
Nosalty Logó

Ribizlis morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 5813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3829.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.6 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 5813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Ribizlis réteg

Tészta

Elkészítés

Ribizlis réteg

  1. A ribizlit egy magas falú serpenyőbe vagy edénybe tesszük a cukorral és a vízzel, majd felforraljuk.
  2. Ezután még 6-8 percig lassú tűzön főzzük, levesszük és hűlni hagyjuk. (És lehetőleg nem esszük meg idő előtt :D)

Tészta

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját és jól elkeverjük. Végül a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, én 20x30-as tepsit szoktam használni. A tészta 2/3-át belenyomkodjuk a tepsibe úgy, hogy egyenletes legyen mindenhol. (A tészta arányát tetszőlegesen lehet változtatni)
  3. A sütőt bekapcsoljuk 165 fokra, amíg felmelegszik, addig a maradék tésztát a mélyhűtőben pihentetjük.
  4. A felmelegedett a sütőbe berakjuk a tésztát 20 percre, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Ha kész, kivesszük, és a hőfokot felcsavarjuk 175 fokra.
  5. A megsült tésztára rákenjük a ribizlis szószt, majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk kisebb-nagyobb foltokban. Visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarna lesz (kb. 25 perc) Ha kész, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3898
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg ribizli volt a fagyasztóban, és már nem tudtunk vele mit kezdeni. Minden sütibe ezt tettünk, de kellett valami újítás, így lett ez a recept.

Hozzávalók

Ribizlis réteg

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek