r
Nosalty Logó

Croque madame szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Croque madame szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 561 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6649.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 2247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a besamel mártást: ehhez a vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, majd amikor már bugyog, hozzákeverjük a lisztet, és alaposan elkeverjük.
  2. Három részletben felöntjük a tejjel, és ahogy sűrűsödik, mindig csomómentesre keverjük.
  3. Sóval, borssal, szerecsendióval, friss kakukkfűvel és egy kevés mustárral ízesítjük, majd félretesszük kicsit hűlni és sűrűsödni.
  4. A szendvicsek összeállításához megkenjük az egyik szeletet vékonyan dijoni mustárral, erre tesszük a sonkát, majd megkenjük a mártással, megszórjuk kevés reszelt sajttal, és beborítjuk egy újabb szelet kenyérrel.
  5. A tetejét megkenjük újfent mártással, majd megszórjuk sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
  6. 200 fokra (ha van grill fokozat a sütőben, az a legjobb) előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt megpirítjuk, amíg a tetején a sajt szép barnára nem sül.
  7. Közben elkészítjük a tojásokat is. Ha ilyen szép tükörtojást szeretnénk sütni, akkor először üssük a tojást egy finom szűrőbe, amiből lecsoroghat a fehérje "vizes" része. Kicsit mozgassuk meg, majd mehet egy kevés olajjal, közepes lángon felhevített serpenyőbe. Fontos, hogy a serpenyő csak annyira legyen forró, hogy gyorsan megszilárduljon rajta a fehérje, de ne kezdjen el bugyogni.
  8. Közepes/alacsony lángon addig sütjük, amíg szinte teljesen meg nem szilárdul a tojás, a végén pedig lefedjük, elzárjuk alatt a lángot, és hagyjuk 2-3 percet tovább készülni.
  9. A megsült szendvicseket a tükörtojásokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 345
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 33421
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legfinomabb, francia melegszendvics tükörtojással a tetején!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...